Op weg naar 2016

Leven

Het heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad. De boom scheef. Die moet worden verpot. Staat dan nog niet recht. Een kei tussen stam en emmerrand geklemd, doet wonderen. Veel takjes te dun waardoor de ballen eruit vallen.

De lampjes. Een kluwen. ‘Heb ik die vorig jaar zo opgeborgen? Daar geloof ik niets van. Zoiets doe ik niet. Heb jij dat gedaan?’
Ongeduldig als ik ben wordt de kluwen steeds vaster. Man neemt het over, hij is de rust zelf. Het snoer wordt door hem snel uit elkaar gehaald en de lampjes in de boom gehangen. Het zijn er te weinig. Het tweede snoer in de doos kapot. Op zolder vind ik nog een doosje waarin kleine lampjes.
Bij het uitzoeken van de versieringen vind ik het plots saai, de boom in een kleur. We hebben alleen rode ballen en een paar gekleurde die van oma zijn geweest. Enkele gouden en zilveren ook nog. Er moet meer kleur komen. Die gedachte laat mij niet meer los. Man fietst naar het tuincentrum. Koopt daar een paar grote en kleine gekleurde balletjes.
De boom staat
Voor ons niet het gemak van een kunstboom met de lampjes en de ballen er al in. Wij willen een ‘echte’. Met kluit, plakkerige hars en dennengeur. In het nieuwe jaar krijgt deze boom ‘2015’ een plek in de tuin. Boom ‘2014’ staat er al.
Ook de boodschappen zijn in huis. Net als anders de tas gevuld met eten dat wij lekker vinden. Niet een tas vol extra’s omdat het kerstmis is. Ook eten wij ons niet helemaal vol omdat het kerstmis is. Wij houden niet van diners en verplicht opdraven omdat het kerstmis is.
Wij dompelen ons onder in ‘ons nest’. Genieten van ‘een-lang-weekend-vrij-Man’, van de boom, een boek, muziek en van elkaar. Zo brengen wij de kerstdagen door. Er is zo weinig vrije tijd samen dat we juist deze dagen voor onszelf houden. Die keuze stuit wel eens op onbegrip. Toch doen wij het zo.
Na de kerst moet Man werken. Het kan zijn dat ik wat schilder en schrijf of dat ik eindelijk mijn boek eens uitlees. Ik zie wel. Laat het gebeuren. Of er dit jaar nog blogpost komt is ook niet zeker. Zo ‘drijf’ ik het jaar uit en dansend met Man het nieuwe jaar in!
Ik wens jullie gezellige kerstdagen. Geniet van en met elkaar. Voor het nieuwe jaar 2016 alle goeds. Veel warmte, liefde, geluk en vooral de allerbeste gezondheid!

Bewaren

Vorig bericht
Dromen – 3
Volgend bericht
Herinnering – Agenda

22 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan