Van de hak op de tak

Dromen – 3

Leven

Met een puppy op de arm kom ik binnen. Het is rumoerig. Er wordt gerookt. Veel. Grote dozen met sigaren en sigaretten. Op de tafels, op de stoelen, op de grond, op de bar. Waar ik ook kijk. Overal. Aan een grote tafel een groep vrouwen en mannen. Zij roken pijp. In dit restaurant moet ik bridgen.
Regelmatig loop ik naar buiten. Dan het restaurant weer in, telkens een andere puppy op de arm. Voel me gejaagd. Heb het druk met bridgen en de puppyโ€™s. Thuis zijn er nog vijf. De hondjes zijn door een kennis gebracht. Zij wilde er niet meer voor zorgen.
Plots staat Man voor me. Een hondje in een tas. Dood. Gevonden in de landerijen. Ook ik heb er al een gevonden.

Wakker. Het duurt even voordat het tot mij doordringt dat ik in mijn bed lig.ย 

http://ellieschmitz.blogspot.nl/2015/01/dromen.htmlย 

http://ellieschmitz.blogspot.nl/2015/09/dromen-2.htmlย 

Bewaren

Vorig bericht
Stof tot blogpost
Volgend bericht
Op weg naar 2016

15 reacties. Plaats een nieuwe

 • Jannie Harmsen
  december 18, 2015 12:42

  Puppy's zijn kwetsbaar Ellie, vermoedelijk heeft het daar iets mee te maken? Verantwoordelijkheidsgevoel, bescherming, liefde, allemaal van groot belang. En een rokerige ruimte is zeer ongezond! Best wel een mooie droom eigenlijk, verlies en verdriet, het passeert allemaal. Een 'droom' uit het leven gegrepen dus! ๐Ÿ˜‰ Liefs!

  Beantwoorden
 • Jee Ellie, toch niet zo vreselijk gedroomd omdat je bij mij bent geweest en ik toevallig 5 puppies heb? Geloof me, die bescherm ik tot de laatste dag dat ze weg mogen. ๐Ÿ˜˜

  Beantwoorden
 • Jee Ellie, toch niet zo vreselijk gedroomd omdat je bij mij bent geweest en ik toevallig 5 puppies heb? Geloof me, die bescherm ik tot de laatste dag dat ze weg mogen. ๐Ÿ˜˜

  Beantwoorden
 • Kwetsbaar zijn wij op zijn tijd en dan komen, in mijn geval althans, de dromen. Er kwam ook nog een persoon in voor, zij heeft puppy's gehad. Onlangs bij iemand geweest die nog een nestje puppy's in huis heeft. Misschien speelt ook het verlangen naar weer een hond mee…?? Inderdaad uit het leven gegrepen, Jannie. Lieve groet xxx

  Beantwoorden
 • De droom is een samenhang van gebeurtenissen, denk ik, Irma. Jouw puppy's gezien, een ander nest met puppy's op foto's, het denken aan weer een hond hebben, kwetsbaarheid, vermoeidheid….dan komt de verwerking, de droom ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 • Ik weet dat je de hondjes tot het laatste moment zult verzorgen en beschermen, Irma.

  Beantwoorden
 • Hรจ toch. Geen idee wat het zou kunnen betekenen. Ik ben slecht in dromen. Zekers als het over roken en bridge gaat.

  Beantwoorden
 • Mies, ik rook sinds 21 jaar niet meer, ik bridge sinds 10 jaar in een 'huiskamer-dames-bridgeclubje', ik ben op bezoek geweest bij Irma Kurpershoek, daar een nest met puppy's en ik heb iemands foto's gevolgd van het nest met puppy's. Gelukkig is met al deze hondjes niets aan de hand….:-)wWt de droom nu betekent, ik weet het ook niet, maar het was heftig, blij dat ik wakker werd.

  Beantwoorden
 • Ik heb, net als Mies, ook geen idee wat deze droom betekent. Zelf droom ik niet heel veel, en als ik droom kan ik er geen touw aan vastknopen.

  Beantwoorden
 • De betekenis van dromen kan ik ook niet verklaren, Wilma. In deze droom wel waargebeurde voorvallen gedroomd…soms, bij grote vermoeidheid droom ik daar dan over, ook al kan het een poos geleden zijn gebeurd.

  Beantwoorden
 • Marjolein Stam
  december 19, 2015 12:27

  Heftige droom Ellie. Kennelijk moest er wat komen bovendrijven of moest je iets verwerken … Maar het zal akelig gevoeld hebben!
  (Ik ben ook een dromer, dus herken het fenomeen)

  Beantwoorden
 • Jij begrijpt het, Marjolein…..dromen komen meestal naar aanleiding van gebeurtenissen, het verwerken. Blijkbaar hebben wij dat nodig zodat het niet in ons blijft wroeten.

  Beantwoorden
 • De rook legt een gordijn over waar je mee bezig bent en je moet er dan ook regelmatig van weg lopen voor frisse lucht.
  Ben je zo nu en dan bezig met het ophalen en/of verwerken van oud zeer; een hond kan op zielenroerselen duiden, een puppy,vanuit je kindertijd ?.
  Je was vast blij dat je wakker werd want want een beklemmende droom. Misschien is het wijs om zo nu en dan over het gegeven te mijmeren, zonder de zekerheid van een verklaring. Daarmee kan je een eind komen.
  Als je dat wilt, tenminste.

  Beantwoorden
 • Vermoeidheid-kwetsbaarheid spelen nu, maar ook veel denken-beleven…alles wat een mens kan doen en zijn komt voorbij en inherent daaraan teveel prikkels. Ik probeer over het dromen na te denken, maar niet teveel omdat ik dromen ook een soort van verwerken vind en dat is goed.

  Beantwoorden
 • […] โ€“ 1 Dromen โ€“ 2 Dromen โ€“ 3 Dromen โ€“ 4 Dromen โ€“ […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan