Dromen

Dromen – 2

Leven

Een bonkend hoofd. Alsof er een trein doorheen dendert. Mijn eerste gedachte bij het ontwaken. Dromen. Uitgerust ben ik niet. Voor mijn gevoel nauwelijks geslapen.
Auto’s en bulldozers razen voorbij. Op straat wegwerkers, bergen zand en stoeptegels. Kale bomen en weidsheid. Familie en vrienden die voor het raam langslopen. Dan word ik wakker. Pikkedonker, middenin de nacht.
Metershoge vlammen. Blaadjes dwarrelen op de grond, struiken zwart en kaal. De tuin staat in brand. Ik sta bij het raam. Er zijn geen muren, enkel glas. In de verte een bewegende massa. Honderden, misschien wel duizenden mensen komen dichterbij, zij aan zij. Rookpluimen en vlaggen. Er wordt geroepen. Armen zwaaien van tijd tot tijd als op afspraak de lucht in. Ben ontzettend bang. Dan zegt Man: β€˜Oh ja, dat zijn supporters. Er wordt vandaag gevoetbald.’
Man wekt mij. Heel even weet ik niet waar ik ben.
Vorig bericht
Uit het archief
Volgend bericht
Dilemma’s

15 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan