Kunst Non-stop 2 Inchecken en doorlopen

Inchecken en doorlopen

Leven

Zoals altijd wil ik op de fiets,  niet met de auto en dan inchecken en doorlopen. Grote afstanden rijden vind ik heerlijk. Korte stukjes niet. Daar heb ik een hekel aan. Fietsen als het regent vind ik ook niet erg. Vandaag wel. Het valt met bakken tegelijk uit de hemel. De hele dag al. Ik besluit met de bus te gaan. Heb een afspraak en wil niet totaal doorweekt aankomen.

Wordt het nog droog? Wanneer? Kan ik op de fiets naar de bushalte? Lopend met een paraplu in de hand lukt mij niet. Buienradar brengt uitkomst. Ik zie dat het over een uur even droog zal zijn. Veel te vroeg, maar zonder een spat regen kom ik bij de bushalte. Net op tijd, het begint weer. De bus komt daardoor ook later dan gepland.
Weinig tijd tussen aankomst bus en vertrek van de trein. Misselijk geworden door het wilde rijgedrag van de chauffeur die tijd in moet halen en dan ook nog een lange rij voor de kaartjesautomaat. Zo rustig als ik van huis ben gegaan, zo gestrest ben ik nu. Eindelijk aan de beurt. Na een paar keer proberen heb ik nog steeds geen kaartje. Waarom lukt het mij niet? Achter mij wordt de rij langer, mijn hoofd langzamerhand roder en warmer. Dan maar met pinpas een kaartje zonder korting.
Man staat al op het perron. Op de valreep halen we de trein. Als ik mijn verhaal vertel zegt hij: ‘Jij hoeft geen kaartje te kopen. Je hebt een ov-chipkaart waar toch genoeg saldo op staat. Je checkt in en je checkt uit. Het bedrag wordt afgeschreven.’ Ik schaam me dood. Al jaren heb ik zo’n kaart. Weet toch hoe het werkt? 
Heb ik onrustig in de bus gezeten, bang om de trein te missen. Gestrest in de rij gestaan, bang om de trein te missen. En zonder korting op het nippertje de trein gehaald. Volgende keer maar gewoon weer inchecken en doorlopen.

Bewaren

Bewaren

Vorig bericht
Twee-dagen-vakantie-twee
Volgend bericht
Uit het archief

17 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan