Twee dagen vakantie twee

Twee-dagen-vakantie-twee

Kunst, Leven

Dag twee ‘twee dagen vakantie twee’. We beginnen met het ontbijt. Een van de leukste dingen van het overnachten in een hotel. Pure verwennerij en feestelijk bij het zien van zoveel lekkers, uitgestald op tafels. Daar komt nog eens bij dat ik niets hoef te doen. Man zoekt het eten bij elkaar. Loopt heen een weer met sap, roerbak ei, fruit en koffie. Ik observeer. Speur naar ‘stof voor blog’.

Een tafel met vrouwen. Lachend en kakelend zoals het kan zijn als er een groep bij elkaar zit. Sportief gekleed en wandelschoenen aan. Duidelijk wat zij vandaag gaan doen. Ook een tafel met mannen. Jong en oud. Kortharig, langharig, grijs of bijna kaal. Zij behoren tot een oldtimer club. De auto’s hebben we buiten al zien staan. De een nog glanzender gepoetst dan de ander. En een paar tafels waaraan man en vrouw. Het valt mij op dat de mannen eerder aan tafel zitten en al met eten beginnen. Op de vrouw wordt niet gewacht. Ook veel mensen aan tafel, etend en tegelijkertijd bezig met de smartphone.

Na het ontbijt pakken wij op de kamer onze spullen in. Man gaat er vanuit dat we nu naar vriendin A gaan, maar we gaan naar het centrum van Assen. Daar is ‘Kunst aan de Vaart’ georganiseerd. De bewoners van ca. veertig huizen aan de vaart stellen elk jaar voor een aantal kunstenaars hun huis en tuin ter beschikking. Dit jaar zijn het er ruim tachtig die exposeren. Ook Gwendolyn van Essen. Wij ‘kennen’ elkaar via Facebook. Ik laat haar weten dat we net dat weekend in Assen zijn en haar willen bezoeken. Ons enthousiasme is zo groot dat de afspraak snel gemaakt is. Het wordt een leuke ontmoeting. Mooie ruimte ook waar zij haar kunst tentoonstelt. Aquarel op papier, olie op doek en vogels geschilderd in gewassen inkt. Een veelzijdig kunstenares. Ik neem wat kaarten van haar mee.

  

Na de lunch, we eten een heerlijke tomatensoep met bruschetta, gaan we terug naar Gwendolyn van Essen. We hebben besloten van haar ‘Madonna met kind’ en de bijbehorende plaat te kopen. Daarvan zijn maar twee afdrukken gemaakt. Een daarvan krijgt een mooie plek in ons huis.


Dan wordt het tijd vriendin A en haar man te bezoeken. Onze vorige ontmoeting is al een poos geleden. Fijn hen te zien. We hebben veel te vertellen. ’s Avonds na het eten gaan we naar huis. Tegen elf uur zaterdagavond zijn we er. Ik ga meteen naar bed, maar van slapen komt niet veel terecht hoe moe ik ook ben. Dat komt door pure opwinding over alle leuke dingen die we hebben gedaan. De nacht vóór het weggaan heb ik geslapen als een roos. Je zou verwachten dat juist die nacht ik van pure opwinding over zoveel leuks in het verschiet, niet zou kunnen slapen.

Man heeft van deze twee-dagen-vakantie erg genoten.

Ook kunt u Gwendolyn op Facebook vinden onder de naam ‘Gwendolyn Van Essen’

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig bericht
Twee-dagen-vakantie-een
Volgend bericht
Inchecken en doorlopen

13 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan