Ook haantjesgedrag

Leven
Van afstand zien we op de parkeerplaats een man, hard roepend en wild gebarend naar iemand in een auto. Dichterbij zien we een vrouw achter het stuur. Zij probeert de auto achteruit in te parkeren. Naar voren, naar achteren en weer naar voren en naar achteren.
Gezien het geroep en de lichaamstaal van de man, vragen wij ons af of de vrouw dit voor het eerst mag doen. En of hij het wel kan, het aan haar over te laten de auto achteruit in te parkeren. Is hier ook sprake van haantjesgedrag?
Man en ik stallen onze fietsen en kunnen het niet nalaten te blijven staan. Mijn mond valt open. Kan me niet voorstellen dat iemand zoveel kabaal maakt en zoveel gebaren gebruikt bij het inparkeren door een ander. Wij kijken onze ogen uit. Knijpen de tenen samen. De auto gaat steeds schever. Op een haar na mist de vrouw de ernaast geparkeerde auto.

“Scheef, je staat nog steeds scheef”
“Je draait de verkeerde kant uit”
“Neehee, andersom”

“Kijk nou eens naar mij”

Wij zien dat de vrouw helemaal niet naar de man kijkt. Zij is enkel gericht op de buitenspiegels. Zij rijdt vooruit en weer achteruit.

“Net stond je rechter”
“Andersom insturen”
“Andersom insturen”
“Andersóm insturen”
“Draaien”
“Draaien, sneller, sneller”
“Draaien, kom op”
De vrouw zet de motor af.
Hij gilt: “Vergeet je de handrem niet?”
Als zij uitstapt gaat de discussie verder:
“Zojuist stond de auto beter dan nu. Zal ik hem nog rechter zetten?”
“Ja maar, die auto staat toch ook scheef”
“Maar jij……”
Wij gaan naar binnen. Er is een poëziemiddag georganiseerd en er wordt voorgedragen door een paar dichters. Een poos later komen de vrouw en de man ook binnen. De vrouw neemt aan een tafel achter ons plaats. De man gaat naast Man zitten en zegt: “Ik kom naast u zitten, ben een beetje doof.” Ik kijk de andere kant uit.
 

Bewaren

Bewaren

Vorig bericht
Haantjesgedrag
Volgend bericht
Golden Delicious en Granny Smith

8 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan