Wespen

Leven
Loom liggend in de zon, springt Sam plots een paar maal omhoog tegen het raam. ‘Druk met vliegen vangen. Een echte acrobaat.’ Dat denk ik. Maar ze blijft bezig en als ik naar buiten loop begrijp ik het. Wespen. Op het raam, boven het raam, op een spons, boven de tuintafel, bij de poort. Ik sluit de deur en loop de tuin in. Wil afstand hebben. Probeer te achterhalen waar de wespen vandaan komen. Zie het niet, Man ziet het. Onder de boeiboord van de uitbouw is het nest.
Al snel komt er iemand die met kalk en een klein percentage gif in het nest spuit. Je ziet de onrust bij de beestjes. Ons wordt geadviseerd uit de buurt te blijven. De wespen zijn door het spuiten agressief en vallen nu niet als eenling, maar als groep aan. Na ongeveer een uur is er al geen activiteit meer. Fijn dat het nest zo snel kon worden uitgeroeid.
Nog een goed advies gekregen:
Nadat de angel uitgezogen is, een paracetamol of aspirine op het wondje drukken, dat gaat de pijn en de zwelling tegen. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig bericht
Holland op z’n mooist – Het voorjaar van de Haagse School
Volgend bericht
Vakantie – 2

19 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan