Holland op z’n mooist – Het voorjaar van de Haagse School

Kunst

De titel van dit blogbericht is tevens de titel van een tijdelijke tentoonstelling in het Dordrechts museum in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag. In Dordrecht het voorjaar, in Den Haag de latere periode van de Haagse School.

‘Heb niets met die oude knarren. Ik houd niet van de sombere en donkere kleuren.’ Dat heb ik altijd gezegd en daarmee de schilderkunst uit die tijd afgedaan. Toch wilde ik de expositie bezoeken. Was sceptisch, had geen hoge verwachtingen. Man ook niet. Wat hebben wij ons vergist.
Prachtige doeken en panelen ‘gevangen’ in de mooiste lijsten.
We hebben genoten van Het voorjaar van de Haagse School. Meer dan 100 topstukken van onder andere Jozef Israëls, Willem Roelofs, de gebroeders Maris en Mauve vormen samen een prachtige tentoonstelling en tonen het ontluiken van de Haagse School.

Ook genoten van het prachtige gebouw, zowel binnen als buiten. Het is een Rijksmonument, oorspronkelijk gebouwd als krankzinnigengesticht.


Nu nog een gaatje zien te vinden voor een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag.

Bewaren

Vorig bericht
Zonder iets
Volgend bericht
Wespen

14 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan