Spook in de badkamer

Leven
Het zit zo.
21 juni 2014
Man en ik komen laat in de avond thuis. Op de trap een vieze lucht. Die komt uit de badkamer. Hangend boven de wastafel ruiken wij niets, boven de wc ruiken wij ook niets, maar hangend boven de drain in de douche knijpen wij de neuzen dicht. Een vreselijke stank komt daaruit omhoog. Veel viezigheid als Man het rooster verwijdert. Resten van grote en kleine boodschappen die je zoal op een wc pleegt te doen, drijven rond. Hoe kan dat nou? We wonen hier pas zes weken en alles is nieuw. Met soda en heet water, doekjes en sponsjes maakt Man de afvoer schoon. Het restant van de soda en het water gieten wij door de afvoer van de wastafel. Een harde knal. De wastafel scheurt. De barst wordt steeds groter. Die gaat van links naar rechts. Maar een paar weken later wordt de wastafel vervangen.
Vanaf die avond gebruiken wij de wc alleen nog maar voor de kleine boodschap in de nacht. Toch blijft het vies ruiken. Vakmannen buigen zich erover. Foto’s van het aanleggen van de afvoer worden bekeken. Volgens hen niets aan de hand. Alle leidingen gemaakt zoals het moet.
In de douche scheurt een tegel. Weer de vakman erbij.
De tegel wordt vervangen. Niets meer aan de hand. Dat denken we.
Na een paar weken twee gescheurde tegels. Die worden ook vervangen. Deze keer, wordt ons beloofd, is echt alles opgelost. Niets meer aan de hand. Dat denken we.
Maar we ruiken nog steeds ‘iets’…
Plots merken we dat de stortbak van de wc zich niet meer vult met water. Draaien wij de kraan bij de wastafel open, stroomt het water de stortbak in. Het spookt in de badkamer. Vakman erbij. Blijkt een vuiltje debet aan dit probleem.
En weer zijn er tegels in de douche gescheurd. Ook lekkage in de trapopgang. Bruine vlekken zichtbaar op de muur.
Zo is er geruime tijd voorbij gegaan. Dertien maanden om precies te zijn. Het woord ‘slopen’ valt. Een diepe zucht bij Man, ook bij mij. Er zit niets anders op een deel van de vloer uit te breken en te kijken waarom kleine en grote boodschap naar de douche willen en niet rechtstreeks naar beneden het riool in. Het is al snel duidelijk. De afvoer is niet goed aangelegd. Die moet worden veranderd. Bij de douche moet opnieuw gemetseld en betegeld worden.
Deze hele week de klusmannen weer in huis. 
 
 
 

Bewaren

Vorig bericht
Lezen Schrijven Schilderen
Volgend bericht
Zonder iets

20 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan