Van die dagen 1

Leven

Er zijn van die dagen dat ik wakker word en al weet dat ‘alles te doen’ in een vertraagd tempo zal gebeuren. Of helemaal niet. Dat ‘alles te doen’ teveel is. ‘Alles te doen’ zoveel energie vergt dat de dag erna waarschijnlijk wéér een dag is dat ‘alles te doen’ teveel is.
Zo’n dag was het gisteren, zo’n dag is het vandaag. Fietsen? Zolang mijn nieuwe fiets er nog niet is, kan dat niet. Lezen? Kan me jammer genoeg niet concentreren. Schilderen? Ook niet. Afspraken nakomen? Dat is helemaal niet aan de orde. Vermoeidheid, uitgeput en beroerd voelen maken mij ‘klein’. Er komt niet veel onder mijn handen vandaan.
Het liefst wil ik slapen. Ik heb geen zin in eten en drinken. Geen zin in koffie. Dat laatste is echter een kleine verslaving. Soms pept de cafeïne mij wat op. Zoals vandaag. Voel mij in de loop van de dag fitter en schrijf dan snel dit korte blogbericht.­­ Morgen weer een nieuwe dag, voel ik mij vast nog beter.

Bewaren

Vorig bericht
Zwemmen of pootje baden
Volgend bericht
Luikse markt

19 reacties. Plaats een nieuwe

 • dat zijn van die dagen, ja… misschien kun je nog het beste den wat je het liefst doet: slapen…! je mag je rust gerust nemen hoor Ellie, maar wel fijn dat je ons laat meebeleven dat er echt ook van die dagen zijn. lieve groet x

  Beantwoorden
 • Jaap Bastiaan
  juli 9, 2015 17:34

  Gewoon een baaldag, Ellie. Het is ook vermoeiend weer: dan weer veel te warm en gisteren weer veel te nat. Pfffff!

  Beantwoorden
 • Ik denk dat er samen met jou heel veel anderen zijn die dag in dag uit hetzelfde voelen als jij: dat alleen al denken aan iets doen je teveel energie kost. Niet iedereen durft daar op deze manier voor uit te komen. Liefs x

  Beantwoorden
 • liefje, deze dagen heb je,helaas, Moeilijk maar misschien er aan toegeven en er een rustdag van maken, bijkomen en accu opladen. En zoals je schrijft: Morgen een nieuwe dag!!!

  Beantwoorden
 • Die dagen zijn er helaas, maar ze zijn er niet voor niets! De ene accu laadt sneller op dan de andere en dat is nu eenmaal zo. Wanneer een mens dat accepteert, is het leven een stuk eenvoudiger, heb ik gemerkt. Ik ben van de middagdutjes…
  En Ellie: nieuwe dag… nieuwe kansen XXX

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  juli 9, 2015 22:24

  Komt vast weer helemaal dik in orde Ellie, luister maar naar je lichaam en slaap wanneer je daar behoefte toe voelt. Het is jouw lichaam, en alleen jij weet wat daar het beste voor is. Dan kom jij als sterke vrouw weer goed uit en 'in' de verf! 😉 xxx

  Beantwoorden
 • Cora van B
  juli 10, 2015 10:37

  Ja, van die dagen… Vaak wordt me pas achteraf duidelijk wat er in me om ging. Laat staan waar dat goed voor was. Kun jij zien wat die dagen je geven? Niet alleen wat ze vragen aan zwaarte?

  Beantwoorden
 • Mies Huibers
  juli 10, 2015 10:41

  Er zijn van die dagen waarvoor bedden zijn uitgevonden. Yuk, bluh en bah. Maar morgen schijnt de zon. Je zult het zien.

  Beantwoorden
 • Mies vandaag schijnt inderdaad de zon, je hebt gelijk! En, heerlijk, ik ben niet fit, maar voel me wel beter dan de afgelopen dagen!!

  Beantwoorden
 • Cora, het is bij mij vaak een teveel aan indrukken die ik niet kan verwerken, maar meestal is het gerelateerd aan mijn ziek-zijn. Teveel energie verbruikt en dus over de grens gegaan. Die dagen geven mij weer wat rust in mijn lichaam en een wat vollere accu, maar vooral ook weer de 'opdracht' mezelf beter te beschermen…

  Beantwoorden
 • Dank Anne voor zoveel lieve woorden…één grote 'opsteker' heb je mij toegestuurd met deze reactie xxx

  Beantwoorden
 • Iets meer dan een 'baaldag' Jaap, maar vandaag gaat het alweer beter en de zon schijnt, heerlijk! Dank voor je reactie!

  Beantwoorden
 • Ik probeer te denken aan de dingen die ik nog wel kan doen als de dagen mij gunstig gezind zijn, Irma!! Vandaag alweer fitter en een heerlijk zonnetje, ik geniet! xxx

  Beantwoorden
 • Dank voor al je steun, telkens weer! En de nieuwe dag ziet er beter uit!

  Beantwoorden
 • Dank voor je hartverwarmende woorden, Mieke. Vandaag fitter, zon en niets waarvan ik moet denken 'dat moet' 🙂
  Een mooie nieuwe dag is het met nieuwe kansen!

  Beantwoorden
 • Wat een lieve reactie Jannie. Er komen ook weer goede dagen en daar richt ik mij op. Liefs x

  Beantwoorden
 • Dat klinkt goed, Ellie! (y)

  Beantwoorden
 • Lieve Ellie, weet uit ervaring, dat één klein dingetje doen waar je plezier aan beleeft, dan helpt om je wat beter te voelen. Al is dat alleen maar lekker in je tuin zitten en even frisse lucht en vogelgeluiden opsnuiven. Al doe ik dan de rest van de dag helemaal niets, dat moment kleurt mijn dag. Blijf het goed hebben met jezelf.

  Beantwoorden
 • Warme wijze woorden die oh zo waar zijn…ik ervaar deze van jou als een grote riem onder het hart 🙂
  Dank Athy!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan