Potten en planten

Sam en Muis en Vogelhuis

Leven

Het is nog vroeg op de dag. Tussen de bomen door schijnt de zon. Licht. Strakblauwe lucht. Warmte. Het is doodstil op vogelgezang na. Als ik goed luister hoor ik een compleet orkest merels. De een zingt nog hoger dan de ander. De een brengt een sprankelende riedel ten gehore, de ander een kort en krachtig fluitje. De mus en de koolmees komen eten. Andere vogels komen baden. De eekhoorn hangt aan de pot met pindakaas.

Onder de bomen schaduw. Daar zit ik. Sam ligt onder mijn stoel, loom uitgerekt. Plots alert en in sluipgang. Zij heeft iets gehoord of gezien. Bij de scherven houdt zij in. Doodstil ligt zij daar, alleen het witte puntje van haar staart beweegt. Dit duurt een poos, maar dan heeft zij beet. Met muis bungelend in haar bek komt zij naar mij toe. Wil haar prooi voor mijn voeten neerleggen, maar ik loop snel weg.
Na ruim een uur kom ik weer buiten. Sam en Muis nog steeds in strijd. De laatste heeft zich nog niet gewonnen gegeven. Zie wel dat hij niet meer zo snel is. Natuurlijk wint Sam deze strijd en de prooi wordt naar binnen gewerkt. Dat wil ik niet zien en het gekraak niet horen.
Als ik naderhand stukjes brood in het vogelhuis leg is Sam er als de kippen bij. Blijkbaar heeft zij nog honger. 

Bewaren

Vorig bericht
Acht dagen
Volgend bericht
Zwemmen of pootje baden

21 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan