Een greep uit de dagen

Leven
Zaterdag 9 mei 2015
Uitgeslapen, ontbijt en gelezen op bed. ’s Middags rijden Man en ik naar Nijmegen. We gaan naar de verjaardag van mijn achternichtje. Zij wordt twee. Het is een gezellige middag met familie. Bij thuiskomst ga ik meteen naar bed. Probeer nog wat te lezen, maar val al snel in slaap.
Zondag 10 mei 2015
Veel geschreven. Allerlei onderwerpen staan op papier. Uitgewerkt of in een ruwe versie. Alles om later wat mee te doen. Posten als blog of in een groter geheel verwerken. In het atelier wat opgeruimd. Rondslingerend gereedschap, paletmessen, lepels, een plamuurmes en roerstokken, alles in een mooie pot gezet. Met Man samen een paar huishoudelijke klusjes gedaan. In de tuin onkruid gewied. Deze dag wonen we precies een jaar in dit huis.
  
Maandag 11 mei 2015
Schilderen. Eerst met krijtverf een tafeltje. Ik vind het zo leuk om te doen, nog een met een andere kleur. Het is een kleine tic van mij krukjes en tafeltjes te verzamelen. Het zijn de eerste dingen waar ik in de kringloopwinkel naar op zoek ga. 
 
Daarna begin ik aan een nieuw doek. Teveel ideeën. Chaos in het hoofd. Het lukt niet zo goed. Uiteindelijk roep ik de hulp van L in. Zij stuurt mij een filmpje. Daaruit put ik rust én inspiratie. Maak structuur op het doek en leg het te drogen.
  
Dinsdag 12 mei 2015
Het schilderen gaat vanzelf. Fijn om zo bezig te zijn.
Woensdag 13 mei 2015
Gefietst en op bezoek bij vrienden. Heerlijk in de zon gezeten. Daarna de ‘bomenman’ op bezoek. Tijdens de laatste storm bogen onze hoge bomen vervaarlijk door. Ben vanuit het atelier het huis in gevlucht. Volgens de ‘bomenman’ echter zien de bomen er gezond uit. Geen reden om te denken dat zij omwaaien.
Donderdag 14 mei 2015
Naar deze dag hebben Man en ik toegeleefd. Eindelijk is het zover. Twaalf dagen lang vakantie. We kunnen doen en laten waar we zin in hebben. Allereerst een paar dagen uitrusten. Maar wat doen we op de eerste dag? We gaan op pad voor een tuinbank. Drukte op de weg. In de winkel een kakofonie van geluiden. Ontzettend veel mensen, huilende en krijsende kinderen. Het is de drukste dag van het jaar horen we van een medewerker. We staan lang in de rij om te bestellen, we staan lang in de rij bij de kassa en Man staat heel lang in de rij bij het magazijn. Ik wacht bij de auto. Geniet van het zonnetje. Thuisgekomen wordt de bank nog in elkaar gezet.
 
Vrijdag 15 mei 2015
Ziek. Na het douchen voel ik me plotsklaps heel beroerd. Kan niet meer op mijn benen staan en moet gaan liggen. Val onmiddellijk in slaap. ’s Middags als Vriend A met partner op bezoek is, kom ik uit bed. Daarna slaap ik weer. Zo nu en dan wakker probeer ik wat te lezen. Eten is aan mij niet besteed, enkel wat slokjes water.
Zaterdag 16 mei 2015
Vandaag. We zouden samen naar Man zijn favoriete platenzaak gaan, maar ik ben nog steeds ziek. Liggend onder een dekentje op de bank schrijf ik deze blog. Man alleen op pad.
Komende week dus nog vakantie. We hebben wel wat plannen gemaakt. Of we die ook gaan uitvoeren lezen jullie in mijn volgende blog. Vanaf 26 mei ben ik er weer.

Bewaren

Vorig bericht
Boxershorts
Volgend bericht
Eindelijk

14 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan