In een notendop

In een notendop

Leven
30 april 2015
E is er. Zij helpt ons het huis schoon te houden en ik vertel vandaag alles in een notendop. Na koffie te hebben gedronken breng ik de auto naar de garage. Er moet nog een kleinigheidje worden gedaan na de onderhoudsbeurt van een dag eerder. Van daaruit loop ik voor mijn afspraak bij de tandarts. Niets aan de hand. Mijn gebit ziet er prima uit. Voor de zekerheid worden toch foto’s gemaakt. De medicijnen die ik gebruik verdoezelen infecties. Ik kan niet alert genoeg zijn. ‘De tanden staan stevig in de potgrond,’ zo wordt mij verteld ‘en vergeleken met foto’s van 12 jaar geleden geen verandering te zien.’ Maak een nieuwe afspraak en haal mijn auto weer op. Bij thuiskomst begin ik aan het manuscript dat ik voor iemand zal lezen.
1 mei 2015
Ik ben toe aan een nieuwe fiets. Ik fiets graag, ook al is het op een ‘gewone’ fiets niet meer altijd leuk. Is nu het moment daar voor één waarbij ik een beetje word geholpen? Ik ontken. Maar vandaag kan ik zo een fiets lenen. Wat een verademing. Geen pijn, geen adem tekort, niets van dat al. Ellie die met wind op kop fietst, ook nog onderwijl kan praten en kijken naar al het moois dat onderweg te zien is. Bij terugkomst kan ik er niet meer onderuit. Ben opgetogen, maar belangrijker, ik ben ‘over de streep’. Binnenkort naar de winkel.
2 mei 2015
Met Vriendin H naar atelier ‘Art Home and Living’. Naar de plek waar wij ook samen een workshop ‘Krijtverven’ hebben gevolgd. Heerlijk om er te zijn. Te genieten van de prachtige schilderijen die door Yvon van Bergen worden gemaakt. Van curiosa, van tafeltjes, kastjes en kasten, alles behandeld met krijtverf. Het hele benedenhuis en ook de tuin zijn toegankelijk. De inspiratie begint te borrelen en te bruisen. Ik wil meteen aan de slag. Met een paar nieuwe kleuren verf en een prachtig vaasje gaan we huiswaarts.
Later in de middag met Man wit bloeiende plantjes gekocht en in potten gezet. Op de tafel van tweedehands materialen staan die potten prachtig.
  
3 mei 2015
Uitgeslapen waarna een heerlijk ontbijt, gemaakt door Man. Hij kan dat als geen ander. Na lange tijd weer een eekhoorn in de tuin, hangend in en aan het pindakaashuis. ’s Middags fietsen we naar ‘de Gouden Bal.’ Een nostalgisch café in een wijk net buiten het centrum van Eindhoven. Daar is elke eerste zondag van de maand ‘Pepper Plus’, een literair open podium. We genieten er van poëzie, proza en muziek. Twee dichtbundels rijker gaan we na afloop huiswaarts. 
  
4 mei 2015
Door E worden in het hele huis ramen gelapt. Ik trek me terug in het atelier, dat is wel zo rustig. Wil het manuscript uitlezen en al een begin maken met het uitwerken van de aantekeningen. ’s Avonds hebben we een afspraak.
5 mei 2015
Vandaag naar de kapper. Ook bezoek ik in het dorp een oud kerkje dat ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een paar uur voor publiek is geopend. Ik houd van de sfeer en de rust in een kerk. Niet om het geloof te belijden. Ik voel me er gewoon prettig. Na het eten ’s avonds werk ik nog de aantekeningen uit die ik bij het lezen van het manuscript heb gemaakt.

Bewaren

Bewaren

Vorig bericht
Geïnspireerd
Volgend bericht
Boxershorts

27 reacties. Plaats een nieuwe

 • Weer heerlijk bezig geweest! 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk lezend kijkje in jouw week. Het was, zo te lezen, een mooie week. Dank voor je leuke ''inkijkje''.

  Beantwoorden
 • wat een bezige bij ben jij geweest Ellie. Je schrijft weleens dat je door je ziekte tot niet zoveel komt, deze week bewijst het tegendeel. En goed dat je dit zo op waarde weet te schatten. En die collega schrijfster met haar manuscript is je ook dankbaar voor je kennis, vast en zeker!

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je die fiets geprobeerd hebt en nu over de streep bent. Veel fietsplezier, Ellie!

  Beantwoorden
 • De dagen zijn omgevlogen, Mieke! Met zoveel leuke dingen te doen kan het ook niet anders 🙂

  Beantwoorden
 • Ik vind het soms heerlijk een dagboek gerelateerd stukje te schrijven, Marnel. Als het druk is in mijn hoofd brengt dat rust….dank voor je reactie!

  Beantwoorden
 • Die 'bezige bij' wil eigenlijk nog meer, maar dat kan absoluut niet, er wordt al genoeg tol betaald…echter ik wil het niet missen. Heb genoten van alle mooie dingen, ook van het lezen van een manuscript, dat geeft mij een voldaan gevoel!

  Beantwoorden
 • Wilma, ik heb al vaker zo een fiets geprobeerd, maar telkens wist ik mezelf te overtuigen dat ik die (nog) niet nodig had. Gelukkig ben ik nu over de streep en is dat probleem opgelost, uit mijn hoofd en ben ik gewend aan het idee dat het niet anders meer kan…geaccepteerd….

  Beantwoorden
 • Bovendien geeft het rust en dat is nodig, Wilma!

  Beantwoorden
 • Jan Mulder heeft er gisteren één voor z'n verjaardag gekregen en jij bent nu ook om lees ik. Dan beslis ik hier ter plekke dat mijn volgende er ook eentje gaat worden. Ik had er vandaag met die wind op kop eigenlijk wel eentje onder mijn achterwerk willen hebben zitten. Oh ja, ik heb het over die fiets hè.

  Beantwoorden
 • Het heeft wel even geduurd voordat ik 'om' was, maar nu is het dan toch gebeurd…tja, als Jan Mulder er een heeft en ik binnenkort ook, dan kun je toch niet achterblijven 😛 maar de vraagt rijst wel hoe oud jouw huidige fiets is, Mies….:-)

  Beantwoorden
 • Sophie SD Dijkgraaff
  mei 7, 2015 08:41

  Leuk geschreven, ik ben weer op de hoogte van wat er allemaal speelt in je leven. O, niet te hard fietsen hoor…

  Beantwoorden
 • Cora van B
  mei 7, 2015 08:42

  Fijntjes en sober maar to the point…, mooi. Ook ik bevind me nu al jaren vlak voor die streep. En weet ook eigenlijk wel dat alleen een proefritje me scheidt van de andere kant van die streep… Gaat komen

  Beantwoorden
 • Dank voor je compliment, Cora! Ik kan nu enkel nog maar 'aanbevelen'….het is een genot onderweg te zijn en evengoed op eigen tempo!

  Beantwoorden
 • Ik houd ervan om me heen te kijken, te genieten van de natuur en de mensen die ik zie….dat harde fietsen zal zeker wel eens gebeuren, maar ook 'eigen tempo,' Sophie

  Beantwoorden
 • Inderdaad geeft acceptatie rust en lekker fietsen ook nog eens. Ik gun het je van harte, Ellie.

  Beantwoorden
 • Dank je wel, Wilma!

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  mei 7, 2015 13:03

  Sinds de afgelopen zomer heb ik ook een elektrische fiets Ellie. Ik moest ook wennen aan het idee, maar ben ook helemaal om nu. Zelfs op de 'normale' fietsstand gaat ie nog lekker, zo heerlijk dat dit zelf te regelen is, want ik wil absoluut niet hard weg racen, maar wel lekker ongedwongen in beweging blijven. Veel succes met het uitkiezen van de jouwe! 🙂 Enne……..leuke blog!

  Beantwoorden
 • Wat fijn te lezen dat je zo enthousiast bent over de fiets. Het sterkt mij nóg meer me snel naar de winkel te begeven 🙂 Dank voor je compliment, Jannie X

  Beantwoorden
 • Wat een mooi verslag, Ellie. Heerlijk om te lezen. Hoera voor de elektrische fiets. Eentje met het motortje in het midden? Dan is de balans het stevigst. Ik ben er heel gelukkig mee en wind of geen wind, aan het einde van de middag stap ik er even op. Voor het gevoel van vrijheid en ontspanning. Fijn dat je wat van je lijstje kunt afstrepen. Gebit is zo belangrijk…

  Beantwoorden
 • Allereerst dank voor je complimentjes, Athy…ben er echt blij mee, een stimulans door te gaan met schrijven! Dank ook voor de goede tip van het motortje in het midden, ik heb er zo nog niet over gedacht, heel belangrijk dus. De fiets die ik geleend had, had de accu in het midden, ik neem aan dat je dat bedoelt?! En ik geloof meteen dat zo'n fiets het gemakkelijker maakt nog even een eindje te gaan. Ik merk dat als er nu een straffe wind is ik niet meer fiets, heb zo'n pijn dan van de kracht die het me kost vooruit te komen. Mij geeft fietsen ook een gevoel van vrijheid en ontspanning!

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk weekje. En die fiets, die moet er gewoon komen. Vrijheid..blijheid!

  Beantwoorden
 • Liefje, leuk om je week te lezen, blijf schrijven 🙂

  Beantwoorden
 • Ja ja ja ja, Jaap…je hebt in alles volkomen gelijk 🙂

  Beantwoorden
 • Fijn dat het je bevalt en schrijven wil ik….'wie schrijft die blijft….' 🙂

  Beantwoorden
 • Mijn fietsje is in tv-termen nog zwart-wit zeg maar. Ik zal er toch wel 100.000 kilometer mee op hebben zitten. Ik wacht tot ik 60 ben, denk ik. 🙂

  Beantwoorden
 • […] maanden heb ik geprobeerd in een notendop te stoppen. Nu weten jullie in elk geval dat alles goed gaat, wij blij zijn, ons thuis voelen en […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan