Ieniemienie vakantie

Mannen en Man

Leven
Ik was niet meer op zoek naar een partner. Dat had ik wel een paar jaar via datingsites geprobeerd. Echter telkens zei ik: ‘neen, weg ermee’ en gaf zo geen enkele heer een kans.
De een volkomen uitgeblust, de ander zocht een huishoudster, de volgende wilde alleen maar zo snel mogelijk samen in mijn of zijn bed. Een andere man vertelde mij tijdens een gesprek aan de telefoon dat hij niet rookte. Bij de eerste ontmoeting rook ik het al. Een walm van nicotine om hem heen. Mijn opmerking begreep hij niet. ‘Waarom ik me daar druk over maakte. Zo af en toe een sigaretje was toch niet erg?’ Had hij nog meer leugens verteld? Ik ben niet eens meer het restaurant binnen gegaan, heb meteen rechtsomkeer gemaakt.
Weer een ander vond mij niet goed genoeg. Ik had geen baan. De reden dat ik niet werkte was voor hem niet interessant. Geen belangstelling voor mij flitste het door me heen. Hij hield meteen een verhandeling over vrouwen en alimentatie. ‘Was ik er misschien ook zo een?’ Alimentatie heb ik nooit gewild. Onafhankelijk wilde ik zijn, maar dat heb ik hem niet verteld. Ben opgestaan, heb mijn jas gepakt en ben het restaurant uitgelopen.
Ook heb ik eens koffie gedronken met een heer die de kelner riep en zei: ‘kan ik twee kopjes koffie afrekenen?’ Was dat een gierige of egoïstische man die zo onze eerste ontmoeting afsloot? Ik heb natuurlijk mijn twee kopjes koffie zelf betaald.
Als klap op de vuurpijl zei iemand tegen mij: ‘for the time being wil ik nog een leuk leven hebben. Niet met iemand die ziek is’. Dat kwam hard aan en ook hem heb ik alleen aan een tafel laten zitten. Het was onmiddellijk duidelijk met die man niet gelukkig te worden. Zijn uitspraak bleef in mijn hoofd zeuren en was een van de redenen dat ik stopte met daten. Ik was teleurgesteld en het zelfvertrouwen werd wankel. Ik zocht niet meer naar een partner.
Maar dan. Eind december 2008 ontmoet ik bij toeval Man. Ik ben nog steeds niet op zoek naar een partner. Man trouwens ook niet. Het duurt dan ook nog een poos voordat het in 2009 ‘aan’ is tussen ons. En nog. Man lijkt in niets op de dates die ik jaren geleden heb gehad. Hij is gewoon veel leuker, guller en vrolijker.
­­­­­­
Vorig bericht
Draadjes knippen en rode bessen
Volgend bericht
Geïnspireerd

32 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan