Een en ander

Leven
Donderdag 26 februari 2015
Ik rommel wat, lees mijn boek uit en aan het einde van de middag maak ik alvast eten. Als Man thuiskomt van zijn werk hebben we weinig tijd, we moeten meteen aan tafel kunnen gaan. We hebben kaartjes voor een concert in het muziekgebouw in Eindhoven. Man komt later thuis dan gedacht, het concert gaat aan onze neus voorbij.
Vrijdag 27 februari 2015
Naar de apotheek waar blijkt dat mijn medicijn in een ander filiaal klaarligt. Notabene dichter bij huis. Een misverstand. Op de terugweg drink ik koffie bij vrienden. ‘s Middags naar de bloemist. Weet niet wat te kopen, zoveel moois zie ik. Zonder iets loop ik terug naar de auto, maar staand voor het stoplicht besluit ik nogmaals te gaan kijken. Ik koop een glazen vaas. Warm oranje van kleur, daarin dubbele oranje tulpen en een paar takjes met donkerrode katjes. Het cadeau dat ik morgen mee wil nemen.
Zaterdag 28 februari 2015
Wij gaan naar Apeldoorn. Een uitstapje met Man en samen onderweg is altijd fijn. We gaan naar ‘Vriendin vanaf de lagere school’. Een paar maal per jaar spreken we af. Ik verheug mij op het weerzien, op de gezelligheid en het vertrouwde dat in de loop der jaren is ontstaan. Het is een heerlijke dag. 
 
  
Zondag 1 maart 2015
Weer thuis. De dag ligt nog voor een groot deel voor ons. Man veegt de stoep en maakt het avondeten. Ik doe niets behalve nagenieten van het weerzien met Vriendin en zo af en toe lees ik wat. Wel kijk ik ’s avonds nog naar ‘Boer zoekt Vrouw’.
Maandag 2 maart 2015
Deze dag heb ik met I. afgesproken. Hiervoor hebben we elkaar één keer gezien. In de tussenliggende periode wel contact via mail gehad. I. schrijft ook. Het is prettig om eens met iemand over ‘het schrijven’ te praten.
Dinsdag 3 maart 2015
Vandaag komt onze hulp in de huishouding. Intussen ga ik met de auto naar de garage. ’s Middags ben ik in het atelier, maar er komt niet veel onder mijn handen vandaan. Ideeën genoeg maar ik kan het niet vertalen op het doek. Te vermoeid om veel te doen of om ergens warm voor te lopen. Zoveel weken ziek van griep hebben er behoorlijk ingehakt.
Vandaag 4 maart 2015
Vroeg uit bed. Afspraak bij de huisarts. Fietsend heen gaat goed, terug een straffe wind en heb ik moeite de trappers rond te duwen. Weer thuis schrijf ik verjaardagskaarten, zet de wasmachine aan en regel het terugsturen van mijn net aangeschafte Spaanse sloffen. Ze zijn te smal aan mijn brede voeten. Ik mail Vriendin en praat even met Zus. Print een deel van mijn geschreven teksten uit en kook alvast witlof zodat die uitlekt en vanavond onder een laagje kaas in de oven warm wordt. Ik ruim ook kleding op. Met een plastic zak in mijn handen sta ik voor de kast. Eindelijk ruim ik op waar ik nooit afstand van kon nemen, maar wat ik ook nooit meer aantrek. ‘Hét moment’ is daar en ik moet er gebruik van maken. Herkenbaar?
Later in de middag typ ik deze blog. Sam ligt naast mij op de vensterbank, de verwarming staat hoog, een pot thee bij de hand. 

Bewaren

Vorig bericht
Harkefietjes
Volgend bericht
Nu de tuin

16 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan