Stof tot blogpost

Leukste dag

Leven
Ik ben de hele week thuis, heb geen baan buitenshuis. Alle dagen van de week kunnen in aanmerking komen voor ‘leukste dag’. Maar ik kan met de beste wil van de wereld niet bedenken welke dag van de week ik nou het leukst vind. Er zijn wel dagen dat ik een blijer gevoel heb of dat er iets moois gebeurt, maar dat zijn dan nog geen ‘leukste dagen’.
Op maandag begint Man aan zijn werkweek. Hoewel ik goed alleen kan zijn vind ik het jammer dat hij weg is als ik beneden kom. Man heeft al vroeg het ontbijt op de slaapkamer klaargezet, mij gekust en gedag gezegd. Het komt regelmatig voor dat ik deze lieve gestes nauwelijks besef.
Dan is het dinsdag. Ik heb altijd leuke dingen te doen zoals lezen, schrijven en schilderen, maar het is een gewone dag. Af en toe spreek ik af met Vriendin. Die ontmoetingen maken de dag specialer.
Na dinsdag is het woensdag. Ook een gewone dag, maar één die ongeveer het midden van de week markeert. Zo voel ik dat ook letterlijk want de volgende dag kan ik al zeggen: ‘morgen is het vrijdag, dan begint het weekend’.
U begrijpt natuurlijk wel waar ik naartoe wil. De leukste dag van de week is voor mij misschien wel de vrijdag en dan de vrijdagavond. Dan komt Man thuis en begint het weekend, twee vrije dagen samen thuis. Die avond staat in het teken van ontspannen, een beetje praten, eten en meestal vroeg naar bed en lekker slapen.
Op zaterdag hebben we wel eens een afspraak of dingen die gedaan moeten worden. Daarna gaan we koken en eten, de vrije avond ligt voor ons. We lezen en soms kijken we naar een film of Man luistert muziek. De zaterdag is een goede ‘leukste dag’ nummer 2.
De zondag ‘leukste dag’ nummer 3, we doen waar we zin in hebben. Een hele dag ‘pyjamadag’. Niets hoeven. We lezen, rommelen, luieren en volgens traditie bakt Man eitjes.
Van een ’leukste dag’ is misschien wel enigszins sprake, maar het leukst vind ik die dagen dat we samen thuis zijn, ook al zoeken we regelmatig onze eigen ruimte op. Man gaat naar de muziekkamer, ik naar het atelier.
 

Bewaren

Vorig bericht
Zomaar een vrijdag
Volgend bericht
Komt dit nog goed

24 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan