Besluiteloos

Leven, Schilderen
Vanochtend ben ik wat langer in bed gebleven­, was erg moe. Eenmaal uit bed en gedoucht kan ik de hele wereld aan. Denk ik. Een paar lichte huishoudelijke klusjes later voel ik me volkomen uitgeput en beland opnieuw in bed. Slapen lukt niet. Toch is het geen straf in bed te liggen. Op het balkon voor het slaapkamerraam is zoveel vliegverkeer van merels en mussen dat ik me geen moment verveel.
Intussen later op de dag. Ik ben niet ziek genoeg om in bed te blijven, maar ook niet fit genoeg om veel te ondernemen. ‘Wat zal ik doen?’
Ik weet het niet.
Ga ik verder met mijn doek van gisteren? Een oud doek waar ik al eens met verschillende kleuren, vermengd met zand, iets op heb geschilderd. Steeds weer pak ik het in mijn handen en vraag me af: ‘wat kan ik er nog aan doen?’ Totdat ik het gisteren wist. Ik heb er een laag verf overheen gedaan en daarna een verdeling gemaakt. In elk vak wil ik iets uitbeelden. Wat?
Ik weet het niet.
d7757-img_36512b2
 
Huisjes tekenen of schilderen heb ik altijd gedaan. De afmetingen kloppen niet, maar ik houd van deze naïeve afbeeldingen. Aan dit doekje wil ik ook nog wat doen. De achtergrond moet levendiger, maar met welke kleur?
Ik weet het niet.
fdd71-img_36562b2
  
Man en ik hebben een art deco plantentafeltje gekocht. Zal ik het bewerken met de krijtverf van Annie Sloan of laat ik het zo en zet ik er het beeld ‘Samen’ op? Dan is het qua kleur perfect, maar moet het niet wat frivoler?
Ik weet het niet.
  
Ook hebben Man en ik nog een lampje voor in de gang gekocht. Het is wit gespoten. Hangen we het op zoals het is of behandel ik dit ook met krijtverf?
Ik weet het niet.
Ik wil ook schrijven, heb zoveel ideeën. Maar eerst die ideeën uitwerken, dan weet ik pas waarover mijn volgende blog gaat.
Nu weet ik dat niet.

Bewaren

Vorig bericht
Dromen – 1
Volgend bericht
Het moet

31 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan