Kunst in huis

Naar 2015

Leven
De laatste weken van het jaar wil ik niet ‘anders’ noemen, maar ieder jaar opnieuw realiseer ik mij dat die weken voor mij anders verlopen dan in de rest van het jaar. Ik kan niet uitleggen wat er dan ‘anders’ is en ook niet waar dat aan ligt. Wel zijn de afgelopen weken omgevlogen. Ik heb geschreven, gelezen en geschilderd, maar minder dan mij lief is. Wat meer rust genomen, me soms afgezonderd maar ook ondernomen.
19 december 2014
Man is jarig. Na het ontbijt gaan we naar Bergen in Noord Holland, onze favoriete streek als we een of twee nachtjes weg willen. Museum Kranenburgh staat op het programma. Er is een expositie van Lucebert en we willen de beeldentuin zien. ’s Avonds in het hotel gegeten.
20 december 2014
In Bergen leuke dingen te doen. We bezoeken onze favoriete winkeltjes en lunchen bij Fabels. Aan het einde van de middag gaan we weer naar huis. De accu opgeladen, ook al is het een kort verblijf.
23 december 2014
In de loop van de ochtend een afspraak bij de kapper. ‘s Avonds naar het atelier van beeldend kunstenares Yvon van Bergen. Naast haar prachtige schilderijen die zij maakt, geeft Yvon ook workshops in het gebruik van krijtverf. Ik koop bij haar wat verf, een kwast en twee gietijzeren kandelaars. Daarvoor kun je bij haar ook terecht, mooie gebruikte spullen die al dan niet met krijtverf zijn behandeld.
24 december 2014
Kerstavond. Deze avond en het versieren van de kerstboom is voor mij het leukste van kerstmis. ‘s Avonds gasten aan tafel, Man kookt.
25 en 26 december 2014
Kerstmis. De boom gloeit van de kleurige ballen en de lampjes. Het kerstbrood op tafel, het boek bij de hand en zo komen wij de twee kerstdagen door. Maar ook met kleine klusjes doen die er vaak bij inschieten. We luisteren naar de top 2000 op de radio.
27 december 2014
Er ligt een vers dik pak sneeuw. Met de fiets op pad is geen optie, met de auto willen we niet. We nemen de streekbus. We gaan op kledingjacht voor Man. Altijd bij dezelfde winkel en altijd met dezelfde verkoper. Deze man heeft kijk op kleding en Man. Elke broek en trui of elk overhemd waarmee hij aan komt zetten is goed, het past en het staat Man uitstekend. Met een goed gevulde kledingzak weer met de streekbus naar huis.
29 december 2014
Deze dag heb ik afgesproken met Vriendin. We lunchen en genieten van het weerzien.
30 december 2014
Vandaag een afspraak bij mijn behandelend arts in Nijmegen. Op de terugweg maak ik een foutje. Het kost me ruim een half uur om in het donker in de avondspits én met regen de goede route weer op te pakken.
31 december 2014
Vandaag zie ik andere Vriendin.
’s Avonds dansen Man en ik het jaar 2014 uit. Dat doen we op nummer 1 van de top 2000, ‘Hotel California’ van The Eagles. Nou niet bepaald een dansliedje, maar we hebben er plezier in en vanzelf ontstaat onze dans.
1 januari 2015
Man maakt een verrukkelijke soep. Hij zal er nog veel meer maken, maar dit is de eerste van een nieuw ‘soepjesjaar’. Vandaag ook met een groep vrienden geproost op het nieuwe jaar.
Voornemens heb ik nooit. Wel roep ik ieder jaar: ‘dit wordt mijn jaar….’
Ik w­­­il er een mooi jaar van maken en wens het iedereen toe: een mooi, gezond en gelukkig 2015!

Bewaren

Vorig bericht
Zonder titel
Volgend bericht
Dromen – 1

26 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan