Vriendschap - Rijkdom

Monoprinten

Schilderen

Sinds mijn atelier klaar is zoemt het in mijn hoofd, zoveel ideeën. Ik wil schilderen, huisjes en abstracte doeken. Annie Sloan is er ook nog. Haar krijtverf lonkt naar mij om kastjes, tafeltjes en lijsten een andere look te geven. Toch ga ik vandaag iets heel anders doen. Heb besloten de doeken en de kwasten te laten voor wat ze zijn en me bezig te houden met monoprinten.

Wat heb ik nodig? Een glasplaat, maar bij gebrek daaraan neem ik een stuk­­­­ natuursteen. Verf, die is er genoeg. Bij deze techniek werk ik het liefst met olieverf. Een trommel vol heb ik. Ik heb papier of linnen nodig, dat is er ook volop, maar ik kies voor een stuk doek van een oude luifel. Daarop wil ik mijn eerste print maken en alle volgende afdrukken op papier, totdat er geen verf meer van het natuursteen afkomt.
Maar voordat ik zover ben moet ik eerst nog een deegroller kopen, ik mis namelijk een inktroller. Tot mijn stomme verbazing wordt die niet verkocht bij de winkel voor huishoudelijke artikelen. Wat kan ik dan gebruiken? Ik fiets naar de-doe-het-zelfwinkel en koop daar een verfroller waarvan ik thuis het schuimrubber zoveel mogelijk verwijder. Daar kan ik ook mee over het doek rollen en gelijktijdig een beetje druk zetten. Nog een potlood of de steel van een penseel om eventuele contouren aan te brengen. Ik kan beginnen.
  
Zeg er verder niets meer over behalve dat het ontzettend leuk is om te doen en heel verrassend om te zien wat er tevoorschijn komt.
 ­­­­­
Vorig bericht
Voorbije dagen
Volgend bericht
Zonder titel

22 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan