Voorbije dagen

Leven

Woensdag 3 december heb ik mijn laatste blog gepost. De dagen erna geen tijd gehad om te schrijven. Zoveel dingen te doen, ik schrijf over een paar ervan.

Donderdag 4 december 2014
Om 10u00 ‘s ochtends word ik opgehaald. Ik ga naar een bridgedrive van ‘Klaveren 5’, het clubje waar ik al vanaf de oprichting in mei 2005 lid van ben. Het heeft zes leden, allemaal vrouwen. Tweemaal per jaar hebben we een drive bij een van de dames thuis, altijd bij T. Restaurantjes, winkels en cafeetjes in de straat waar zij woont, mogelijkheden genoeg om te eten en een glaasje te drinken. We lunchen ‘thuis’ met allerlei lekkernijen door T ingekocht en gemaakt. ’s Avonds gaan we uit eten. Om half 12 ben ik thuis na een gezellige dag.
 
Vrijdag 5 december 2014
Om half tien stap ik weer in de auto. Nog niet echt fit na de lange donderdag, maar heb een afspraak bij de opticien. Eerst een meting, daarna lenzen in en zoek ik een nieuw montuur uit. Weer thuis wil ik een uurtje slapen. Dat lukt niet zo goed. Ik ‘moet’ schilderen, er valt niet aan te ontkomen. Gewoon het penseel dopen in de verf en mijn hand volgen. Er is geen sprake van ‘even iets anders doen’. Wel drink ik koffie met gasten die onverwachts voor het raam staan. 
Vandaag ook valt mijn laptop zowat uit elkaar. Ik heb hem een poos geleden uit mijn handen laten vallen. Eerst liet telkens de accu los, die kon ik weer vastmaken, maar nu laat ook het deksel los. Enkel nog twee dunne draadjes waarmee het verbonden is met de rest van de laptop. Als Man na het werk thuiskomt krijg ik van pure chocola een letter S.
Zaterdag 6 december 2014
Ik slaap uit, rond tien uur word ik wakker. Man heeft koffie, fruit en zuivel naast mijn bed gezet. Niets van gemerkt dat hij uit bed is gegaan, blijkbaar in diepe slaap. ‘s Middags gaan we op pad voor een nieuwe laptop. Die is snel gekocht, ik weet precies wat ik wil hebben. Op weg naar huis, stilstaand voor het stoplicht botst een andere auto tegen onze auto aan. De bestuurder rijdt achteruit uit de parkeerhaven en ziet ons niet. Tot overmaat van ramp schakelt de man in paniek dan ook nog verkeerd en botst een tweede maal tegen de auto aan. ’s Avonds na het eten installeer ik samen met Man alles op mijn laptop om er weer mee te kunnen werken. Zoek ook de verschillende functies uit. Dat is even wennen met dit nieuwe besturingssysteem, maar het lukt snel. Ik sluit de dag af met thee en een boek.
Zondag 7 december 2014
Pyjamadag. Alles in langzame versnelling. Weer uitgeslapen, eet een licht ontbijt, rommel wat in huis en lees kranten. Maak een pasta Bolognese voor het avondeten.
Maandag 8 december 2014
Typ ik deze blog op mijn nieuwe laptop.
 
Vorig bericht
Bestaat het of niet?
Volgend bericht
Monoprinten

26 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan