Bestaat het of niet?

Leven

Zondag, we zijn op weg naar Gent. Ik rijd, Man naast me. We praten over zijn werk, de kleine klusjes die nog in huis gedaan moeten worden en dat we ons verheugen op het weerzien met onze vrienden. Enfin, we hebben het over dit en dat en ongemerkt zijn we de grens al gepasseerd, dat schiet lekker op.

Plots een knal tegen de voorruit van de auto. Een sterretje in het glas. Wat nu? Kunnen we doorrijden? Zullen we stoppen en de ANWB of Carglass bellen of zullen we naar huis teruggaan? Wordt het al groter? Hebben we geen sticker van Carglass waarmee we de ster vast kunnen hechten? 
Lang geleden een ‘pets’ tegen de voorruit van mijn kanariegele Renault 4. Onmiddellijk de ruit aan gruzelementen, het zicht totaal verdwenen. Op gevoel heb ik de auto naar de kant van de weg gereden. Dat was een nare ervaring. Nu ben ik bang dat de ruit tijdens het rijden alsnog kapot gaat.
Man kijkt in het onderhoudsboekje of de voorruit van gelaagd glas is, het is immers ook al een oude auto, maar kan het zo snel niet vinden. ‘Is het al groter?’ vraag ik steeds weer. Hij zet streepjes bij de uiteinden van het sterretje, kan ik het zelf in de gaten houden. Er gebeurt niets.
We rijden door. Als het sterretje tot nu toe niet groter is geworden zal het al met al wel meevallen. Misschien heeft onze Gentse Vriend wel een sticker of kunnen wij een in België kopen. Ineens, vanuit het niets lijkt het wel, rijdt voor ons een busje van Carglass. Ik twijfel weer of we wel moeten doorrijden. Zullen we de man, al rijdend naast hem, duidelijk maken dat wij hulp nodig hebben? Het raam open, Man zwaaiend naar hem en wijzend naar het sterretje? Maar aangezien het sterretje na een langere rit over de hobbelige wegen niet groter is geworden rijden we ook nu gewoon door.
Na een poos komen we op de ringweg rondom Antwerpen. Ik heb geen idee meer hoe hoog de toegestane snelheid is.
‘Is het 100 kilometer per uur, weet jij dat?’
Man mompelt iets, ik versta het niet.
‘Wat zeg je nu, 110? Dat is raar.’
‘Dat vind ik ook raar, ik wilde zeggen 100 of 120 kilometer per uur.’
Ik houd het op 100 gezien de snelheid van de andere weggebruikers. Wat zien we een eindje verderop? Borden boven het wegdek met daarop te lezen 110.
Maandag bij het wegrijden vanuit de parkeergarage van het ziekenhuis zie ik voor me op de weg weer een busje van Carglass. Daardoor denk ik weer aan de ster. Kijk naar de streepjes, niets veranderd. Nooit zie ik een busje van Carglass. Nu ik een sterretje in de voorruit heb zie ik er twee dagen na elkaar een. Toeval, bestaat het of niet?
Vorig bericht
Sef
Volgend bericht
Voorbije dagen

26 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan