Kunst in huis

Na de bliebjes piepjes en pingeltjes

Leven
Na mijn ‘bliebjes piepjes en pingeltjes’-blog wilde ik o.a. lezen en schrijven. Dat heb ik nauwelijks gedaan. De enige afspraak met mezelf waar ik me aan heb gehouden, is het bezoek aan Vriendin H. Dat was een dag later, 18 oktober. Het was een heerlijke dag. We hebben samen geluncht, veel gepraat, de weekmarkt en de kringloopwinkel bezocht.
Die dag werd de vloer in ons tuinhuis gelegd en het terras achter in de tuin. Man heeft geholpen met het kruien van zand en tegels. Op zondag 19 oktober ging dat karwei verder. Met drie mannen sterk werd er zand afgegraven, op de knieën gekropen, gedrild en geveegd.
20 oktober
Man heeft een week vakantie om mij te helpen met het schoonmaken en inrichten van het atelier. ’s Ochtends sjouwt hij dozen, de ezel en stoelen van zolder. Daarna is die half leeg! Kunnen jullie nagaan hoeveel dozen met boeken, schilderspullen, knutselmateriaal, doosjes, kistjes, gekleurd glas en doeken ik heb. Zodra de elektricien weg is, hij is er om de laatste karweitjes af te maken, kan het poetsen beginnen. Vriendin H komt helpen. Met emmer en sop, dweil en poetsdoeken gaan zij en Man aan de slag.
‘s Avonds al een begin gemaakt met inrichten, het leukste werk natuurlijk. Man helpt en sjouwt met spullen. De tafel hier, een stoel erbij, nog een andere stoel, een tweede tafel wordt van zolder gehaald, niets is hem teveel.
21 oktober
Vandaag gaan we verder met uitpakken en inrichten. Een plek voor alles zoeken en zien dat het steeds meer atelier en gezellig wordt! Verrassingen in de dozen, weet niet meer dat ik dát ook nog heb. Later op de dag gaan we naar het tuincentrum, kopen daar een plant. Zo heb ik een beetje beschutting als ik aan tafel voor het grote raam zit, ik heb nog geen gordijnen.

 

22 oktober
We gaan naar de kringloopwinkel in Best. Ik loop rond als een kip zonder kop, weet niet waar ik moet kijken, zoveel spullen. Dan laat Man mij de afdeling boeken zien, daar word ik rustig van. Eigenlijk zijn we op zoek naar een kastje voor in de woonkamer. We komen thuis met lp’s voor Man en een paar kleine kunstboekjes, maar geen kastje.
23 oktober
We hebben gepland naar de expositie van Mark Rothko te gaan in het Gemeentemuseum in Den Haag, maar door allerlei werkzaamheden aan het spoor en een extra overstap besluiten we naar het Stedelijk Museum in Amsterdam te gaan. Daar is de tentoonstelling van Marlene Dumas en die willen we ook zien. Nog vier maanden de tijd om de werken van Mark Rothko te gaan bezichtigen.
  
24 oktober
Van alles teveel. Indrukken, praten, dozen uitpakken, inrichten en ook nog sociaal willen zijn. Ik lig een groot deel van de dag in bed, te beroerd van vermoeidheid om ook maar iets te kunnen doen.
25 oktober
Zaterdag, nog steeds niet fit, slaap veel. Ben onder een hoedje te vangen, wil met rust worden gelaten.
26 oktober
Zondag werken Man en ik in de tuin. Dat wil zeggen dat ik stuur en Man werkt. Zoals hij zelf zegt: ‘jij de brains, ik de muscles’. Waar ik aan toe moet voegen dat deze uitspraak geldt voor zwaar werk en praktische zaken. Hortensia’s worden geplant, struiken gesnoeid en bergen afval per kruiwagen naar een korf getransporteerd. Man veegt, ruimt op, versleept een tafel, sjouwt met tegels en ik zet een paar heideplantjes in potten. 
Ook ruim ik nog wat spulletjes in mijn atelier op. Omdat er nog steeds geen gordijn hangt heeft Man ook nog een doek opgehangen. Gekocht in 1998 in Spanje, nooit iets mee gedaan, maar altijd bewaard omdat ik hem zo mooi vind. En nu hangt de doek (tijdelijk of permanent?) als gordijn.
 
27 oktober
Maandag. De vakantie voorbij.
Ik schrijf weer en lees achterstallige berichten zoals blogs en columns. Inspiratie om te schilderen heb ik ook weer opgedaan. Op doek met acryl, voor het theekastje en een paar lijsten heb ik krijtverf van Annie Sloan. 

 

Vorig bericht
Bliebjes piepjes pingeltjes
Volgend bericht
Vriendschap Verlies

25 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan