Workshop krijtverf

Krijten

Schilderen
Ik ben in Gennep in het atelier van beeldend kunstenares Yvon van Bergen.
Er staan prachtige schilderijen op ezels en op de kast staat ook een doek. Langs de wanden curiosa beschilderd in verschillende kleuren, kastjes, krukjes, tafeltjes en spiegels. Aan het plafond hangen lampen in allerlei vormen en tinten. Ook de stoelen zijn bewerkt. De wastafel is hier en daar nog wit, maar voor de rest gekleurd door de verf. Een inspirerende ruimte!

Vanavond een workshop ‘basistechnieken’ met krijtverf van Annie Sloan.
Ik heb hier al eerder mee gewerkt, maar wil van een ervaren iemand leren wat ik er allemaal mee kan doen. Yvon heeft diverse workshops bij Annie Sloan gevolgd.
Met acht vrouwen zitten we aan twee tafels. Het blad van de tafels één groot ‘schilderij’. Iedereen mag de kwast met de verf er nog aan op tafel leggen. Zo wordt het vanzelf een bont en kleurig geheel. Precies zoals ik na het schilderen de restanten van de verf op een doek druk. Ik pak een prop aluminiumfolie, druk die op het palet of bord met de overgebleven verf en daarna met een kloppende beweging op het linnen. Zo ontstaat vanzelf een mooi en kleurig schilderij.
Yvon is vriendelijk en heeft er zin in, dat merk je meteen! Schenkt koffie en thee, vertelt iets over zichzelf en hoe zij ertoe gekomen is met dit product aan de slag te gaan. Zij laat enthousiast voorbeelden zien hoe zij de krijtverf tot nu toe heeft gebruikt. Daarna vertellen de vrouwen hoe zij bij Yvon terecht zijn gekomen en of zij wel of niet al met deze ‘wonderverf’ hebben gewerkt.
Meteen te gebruiken, niet eerst vooraf schuren, de kleuren goed met elkaar te combineren en te mengen, de verf milieuvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Er zijn veel mogelijkheden. Op metaal, glas, stof, kunststof, schilderslinnen, op allerlei materialen kun je de krijtverf gebruiken. Decoupage, stencilen, craquelé, maar natuurlijk kun je ook ‘gewoon’ schilderen en dat vooral niet te netjes als je een verweerde of vintage look wilt creëren.
Later op de avond proberen we enkele technieken op een plankje uit.
Ruim 2 uur zijn we intensief bezig, daarna leidt Yvon ons rond in haar huis. Daar kunnen we pas echt zien wat er allemaal mogelijk is met de krijtverf van Annie Sloan.
Iedereen die graag schildert of creatief bezig wil zijn kan ik aanraden om naar een van Yvon’s workshops te gaan. Heel leerzaam, interessant en bovenal gezellig! Vooral als je van kleuren houdt, je spullen een nieuwe look wilt geven of in je huis iets wilt veranderen.
De vrouwen aanwezig, stuk voor stuk enthousiast, willen meteen ‘morgen beginnen’ en kopen alvast hun favoriete kleur krijtverf.
Ik wil zeker nog eens meedoen aan een workshop, al is het alleen maar om ideeën op te doen.
  
Vorig bericht
M
Volgend bericht
Sam muis vogels

25 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan