Kunst in huis

Domper en trots

Leven

Twee dagen in het vooruitzicht zonder afspraken of verplichtingen die ik na moest komen, maandag en dinsdag. Ik was er ook aan toe. Die twee dagen wilde ik gebruiken om te lezen en te schrijven.

Het loopt anders.
Zondag op familiebezoek in Limburg kan ik met het uur slechter lopen, heb erge pijn in heup en been en voel me ziek. Bij thuiskomst ga ik onmiddellijk naar bed, maar van slapen komt niets. De pijn zo heftig dat ik niet weet hoe ik moet liggen, ik kan niet zitten en van lopen is al helemaal geen sprake.

‘s Ochtends belt Man naar huisarts en reumatologe. Bij de laatste kan ik meteen terecht. Na overleg hoe beneden te komen en veel gezwoeg van mijn kant, gaan we op pad. Man rijdt, ik hang ernaast, zitten kun je het niet noemen. Te moe en te ziek om ook maar iets te zeggen en elke hobbel en bocht in de weg doet me ineenkrimpen van de pijn.

Van mijn arts hoor ik dat het een acute aanval van reuma is in de linker heup. Maar het komt wel goed, ik heb een groot vertrouwen in haar. Zij is doortastend, vriendelijk en heeft oog voor de mens achter de pijn. Het is iemand die je geruststelt en luistert naar wat je te zeggen hebt, niet iemand die alleen haar vakkennis op het gebied van reuma gebruikt. Gelukkig heeft zij dat ook gedaan waardoor ik nu minder pijn heb en me wat beter voel. Verplichte rust, de pijn dwingt mij pas op de plaats te maken. Ik heb totaal geen inbreng en geef me eraan over, ben afhankelijk van Man, de rolstoel en mijn bed.

Lezen luk me niet, daar ben ik te moe voor, maar ik kan af en toe wel wat schrijven. En eindelijk denk ik eraan eens te kijken hoeveel lezers ik tot nu toe op mijn website heb gehad, daar ben ik nooit zo mee bezig. Natuurlijk is het leuk om lezers te hebben, al zou ik toch wel schrijven, pas dan ben ik in mijn element.

In oktober 2013 heb ik ‘mijn schrijfsels’ van een andere website overgeplaatst naar blogspot. Nu, 11 maanden later, zijn mijn blogs al bijna dertienduizend keer gelezen. Ik ben ontzettend trots en blij! Is er een beter medicijn?

Vorig bericht
Inplantinge
Volgend bericht
Spannend

30 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan