Baaldag Niet bij de pakken neerzitten.

Baaldag

Leven
Ben niet altijd vrolijk, blij of opgewekt. Misschien denken jullie dat wel na het lezen van mijn blogs. Ik héb ook veel positiefs te melden en probeer dat altijd met humor te doen, maar ik moet jullie teleurstellen, niet elke dag pure pret. In mijn leven ook ziektes, dierbaren die overlijden, verlies van huisdieren, vrienden die niet meer samen willen zijn. Zelf ben ik jaren geleden ook gescheiden en geloof me, het was een nare periode. Zowel voor als na de scheiding. Ik hechtte waarde aan het feit dat je samen aan ‘iets’ bent begonnen met het doel er wat moois van te maken. Dan kom je tot de conclusie dat het niet lukt er ‘iets’ moois van te maken en besluit je uit elkaar te gaan. Het niet bij machte zijn het samen voor elkaar te krijgen. Dat heb ik als heel teleurstellend  ervaren, meer nog dan de oorzaak van de scheiding. 

Wat ik wil vertellen vandaag?
Ook bij mij gebeuren dingen die vervelend zijn. Ook ik heb wel eens een slechte dag, wil ik ergens tegenaan trappen, hard gillen of een potje janken. Zo een dag is het vandaag, een ‘baaldag’. Ik heb pijn, ben moe en heb het koud, zelfs het schrijven van deze blog gaat moeizaam. 

Maar ik wil altijd doorgaan. Bij de pakken neerzitten heeft nog niemand verder geholpen. Altijd weer is er dat keerpunt in mijn gedachten: doorgaan. Dan besef ik dat je zelf verantwoordelijk bent voor je leven en je geluk. Begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel niet als iemand ziek wordt of ontslagen, dat heb je niet altijd in eigen hand. Ik bedoel ‘het leven’ en ‘het geluk’ dat je zelf kunt maken. Genieten van een mooie film of een boek, lekker eten koken of afspreken met vrienden. Genieten van dat kopje koffie of dat heerlijke glas wijn.
Die geluksmomenten kun je maken.

 

Vorig bericht
Er zijn van die dagen
Volgend bericht
Inplantinge

16 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan