Tuin

Nazomeren

Leven

In het voorjaar zijn Man en ik met de zomer in aantocht in dit huis komen wonen. Een goed seizoen om te verhuizen, maar nu gaan we langzaamaan naar een ander seizoen, het najaar. Afgelopen maanden hebben we genoten van het huis en vooral van het ‘buiten-zijn’. Hoe zal het wonen in dit huis zijn als we (lees: ik vrijwel altijd en Man in het weekend) niet meer het grootste deel van de dag in de tuin kunnen zijn? Als de dagen binnenshuis moeten worden doorgebracht? In huis is het leven anders dan wanneer je buiten kunt eten, lezen, tuinieren, zomaar zittend op een stoel geniet of soezelt of gasten ontvangt die bij je aanschuiven aan de tuintafel. Ik ben heel benieuwd naar dat ‘altijd-leven-binnenshuis’ in dit huis. Of die knusse en warme uitstraling die het huis heeft dan nóg meer bevestigd wordt.

En half oktober is het atelier klaar, in die ruimte zal ik ook veel tijd doorbrengen. Daar zal ik vooral overdag lezen en schrijven, schilderen en met allerlei verschillende materialen bezig zijn, met glas en met hout. Er komen grote ramen waardoor ik altijd zicht op de tuin heb. Het groen blad zie overgaan naar roodbruin herfstblad, de struiken en de berkenboom kaal zie worden en het veranderende licht zie dat van zomerlicht naar herfstlicht naar winterlicht gaat….en dan weer naar voorjaarslicht, maar dat is pas veel later.
Vandaag zit ik nog zoveel mogelijk in de tuin, behalve tijdens het tikken van dit stukje. Het licht buiten op de laptop maakt het gebruik ervan onmogelijk. Ik wil nog genieten van de zon en de warmte op mijn lijf. Het is heerlijk nazomeren. Boeken bij de hand, mijn aantekenboekje en een stapel uitgeprinte blogs en artikelen die ik wil lezen. Deze dag staat in het teken van inspiratie opdoen voor ‘stof tot nieuwe blog’.
Vorig bericht
Weerzien
Volgend bericht
Er zijn van die dagen

22 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan