Verf

Atelier

Leven
Eind september zijn de bouwvakkers weer voor een aantal weken hier. Dan is de verbouwing van de garage aan de beurt. Garage wordt atelier. Voor deze klus hebben we geen bouwvakkers hoeven zoeken die komen graven en slopen en boren en spijkeren. Dezelfde mannen die het huis hebben gerenoveerd komen ook nu weer. Dat is fijn, we kennen elkaar al en het vertrouwen is er.

Voordat het zover is moet er nog wel het een en ander gerealiseerd worden. Allereerst moet de garage leeg. Dat vergt nog wel wat denkwerk want waar laten we de fietsen, de tuinstoelen, het gereedschap, de kruiwagen en de grasmaaier? Laten we ook nog een houten tuinhuis maken?

 


Ik moet bedenken wat ik met de ruimte wil. Ik wil veel licht binnen en ik wil een warme ruimte qua temperatuur, een houten vloer en ook warm en koud stromend water. Ik vraag advies, overleg met Man en Vriendin. Het bespreken van de werkzaamheden met de vakmannen is vanavond. Is het mogelijk mijn wensen in die ruimte te realiseren?

Natuurlijk ben ik in mijn hoofd ook al met het inrichten bezig. Wat is er nou leuker dan dat, zeker als het voor een eigen atelier is! Stoelen heb ik al, een boekenkast ook, een grote en kleine schildersezel รฉn een theewagen voor de potten met verf en kwasten. Alles staat op zolder. De eettafel die we nu gebruiken verhuizen we naar het atelier. Het is al mijn schrijftafel, de kleine ezel staat er ook al op, er liggen boeken en schetsjes, een schrift, pennen, potloden en een doos met kleurpotloden. De tafel wordt al anders gebruikt dan alleen maar als eettafel. Tijd om op zoek te gaan naar een โ€˜nieuwe oudeโ€™ tafel voor in huis en lampen voor in het atelier. Ik struin de tweedehands sites af en ga regelmatig naar een kringloopwinkel. Geen straf voor mij, ik houd ervan mooie gebruikte spullen te zoeken.
Een leuk vooruitzicht dit alles, ik moet alleen nog even geduld hebben. Half oktober is het atelier klaar.
Vorig bericht
Aanloopje
Volgend bericht
Prikkels – 1

18 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan