Lezing Jan Brokken

Aanloopje

Leven

Als het ritme van het schrijven een poosje wat minder is wordt het moeilijker de draad weer op te pakken. Ik heb daar nu min of meer last van hoewel ik niets liever doe dan schrijven, dan ben ik in mijn element. De structuur is er wat uit. Tijdens de twee weken vakantie heb ik wel geschreven, maar in vergelijking tot werkdagen van Man, veel minder. Ik heb geluierd, niet eens zoveel andere dingen gedaan, het motto van de afgelopen weken was dat niets hoefde. Vandaag een aanloopje. Het ‘gewone’ leven begint weer. Man is naar zijn werk en ik pak thuis de draad weer op met schrijven, lezen en een beetje studeren.

Gisteren heb ik het boek ‘In het huis van de dichter’ van Jan Brokken
uitgelezen. Af en toe met een brok in de keel las ik hoofdstuk na hoofdstuk, zo boeiend, zo ontroerend, zo mooi geschreven. Jan Brokken leerde Youri Egorov op zevenentwintigjarige leeftijd kennen en schreef over hem een schitterend portret. Youri Egorov gold als de dichter onder de Russische meesterpianisten. Hij was een naar vrijheid hunkerende kunstenaar, van een door angsten verteerde musicus die de ondergang tegemoet snelde in het uitzinnige Amsterdam van de jaren tachtig.
Een van de vele uitspraken over dit boek is terug te vinden op de website van Jan Brokken:
‘Ontroerend omdat Brokken Egorov tot leven brengt, fascinerend omdat hij haarscherp het artistieke milieu van de jaren ’80 schetst en bewonderenswaardig omdat hij als geen ander over muziek schrijft. De AKO Literatuurprijs waard.’ – Menno Schenke in Algemeen Dagblad
Inmiddels heb ik ook muziek van Youri Egorov beluisterd.
Vorig bericht
Vakantiedag
Volgend bericht
Atelier

12 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan