Blog 400 - Jubileum

Vakantiedag

Leven
Afgelopen zondag was onze eerste vakantiedag. We hebben die dag lang uitgeslapen, geluierd en gelezen. Maar maandag was natuurlijk de eerste ‘echte’ vakantiedag. De wekker rinkelt niet om zes uur ’s ochtends. We slapen totdat we wakker worden. Dat is rond half negen.  Meteen dringt het besef op dat er niets hoeft en we twee weken vakantie hebben. Een heerlijk gevoel!
De dag begint met een lekker ontbijt in de tuin. Zomaar zitten, niemand of niets dwingt ons tot enige activiteit. We besluiten overtollige spullen naar de kringloopwinkel ‘Het Goed’ te brengen. Dat heeft ook een reden! De garage raakt zo langzamerhand leeg. Volgende maand wordt deze verbouwd tot atelier. En we kunnen ook meteen even kijken of er nog iets leuks te koop is! Uiteindelijk lopen we met twee vazen de deur uit. De groene past prachtig bij het dienblad van ‘Vergeet me niet’ (zie mijn blog ‘Mini-vakantie’ van 7 augustus jl.). Ook hebben we nog een stapel leesboeken en kunstboeken gevonden. De meeste kosten 50 eurocent of in het duurste geval anderhalve euro.
 
Bij Het Goed is het die dag de bedoeling boeken op te ruimen, maar omdat wij graag even willen kijken en ook zo enthousiast over onze vondsten zijn, wacht men daar een poos mee en mogen we zelfs in de kratjes met nieuwe aanvoer van boeken kijken.
Op onze vraag wat er met de op te ruimen boeken gebeurt, vertelt een medewerker dat die met water tot pulp worden gemaakt en wij zo onze dagelijkse krant in de bus krijgen. Zoveel mooie boeken die worden weggedaan. Zou er niet een tehuis of een thuisbibliotheek zoals ‘de Ruit’ in Venlo heel blij mee zijn?
Tussen de spullen die door ons naar de kringloop worden gebracht ook een rek op wieltjes om elpees in te zetten. Al in mijn handen en bijna in de auto gelegd bedenk ik dat ik het niet op wil ruimen en weet ik wat ermee te doen. Een plaat marmer erop, nog van een nachtkastje van mijn ouders, en nu staat het in de kamer bij de boekenkast. De boeken van de kringloopwinkel erop en ernaast.
Vorig bericht
Vakantie – 1
Volgend bericht
Aanloopje

12 reacties. Plaats een nieuwe

 • De dag hebben jullie goed besteed! Tja….en heel blij om weer wat te lezen te hebben, boeken kun je immers nooit maar zo laten liggen…jullie zijn weer een aardig stapeltje rijker.
  Karretje doet zo goed dienst met de plaat marmer erop, leuk!
  Geniet verder van jullie vakantie! xxx

  Beantwoorden
 • Ans, zo blij…..:-) Dank voor je leuke reactie! xxx

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  augustus 12, 2014 21:08

  Wat een mooie oogst Ellie en heel slim om dat rek op deze manier te gebruiken. Vraagje, kun je je nog herinneren Ellie, dat ik een tijdje geleden op zoek was naar het boek van Camille Claudel 'een leven in brieven'? 🙂 Daar was niet meer aan te komen en ik zie het nu bij jou op de stapel liggen! Mocht je het kwijt willen te zijner tijd, mag ik het dan van je overnemen? Brutale vraag ik weet het, maar kon het niet laten, sorry 😉 Ik ben in ieder geval blij dat jullie vakantie goed van start is gegaan. Hartelijke groet!

  Beantwoorden
 • Dankjewel Jannie voor deze mooie reactie! Ik moet je helaas ook teleurstellen. Het boek van Camille Claudel 'Een leven in brieven' zal ik niet opruimen, ik ben fan van haar en zeer geïnteresseerd in haar leven…vind het echt jammer dat ik je niet tegemoet kan komen, maar ik zal mijn ogen de kost geven en als ik het tegenkom, laat ik het je weten!! Liefs!

  Beantwoorden
 • Dat is een leuke creatie Ellie! Een verrijdbaar boekenkastje 🙂 En inderdaad dat wakker worden en weten dat niets hoeft: heerlijk! Geniet er samen van met Wilko. Warme groet!

  Beantwoorden
 • Dankjewel Mieke, lieve en leuke reactie! En ja, het leukste om te doen of te bedenken, van spullen weer nieuwe bruikbare spullen te maken. Lieve groet 🙂

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  augustus 12, 2014 22:16

  Wel heel mooi dat je ook een fan van Camille bent Ellie en ook geïnteresseerd bent in haar leven, dat verdient die vrouw! Ik vind het leuk voor je dat je zo goed geslaagd bent bij de kringloopwinkel. Ik zoek gewoon verder hoor, dank je wel en liefs terug! X

  Beantwoorden
 • Ik zoek met je mee, Jannie! 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijke ''echte'' 1e vakantiedag. Mooie vangst, ook de vaasjes. Heel goed idee van jou wat ik nu zo mooi op de foto zie staan met de prachtige plaat… Leuk beschreven jullie dag. Blijf zo door genieten!

  Beantwoorden
 • Een heerlijk dag Ellie. Geniet lekker van de komende dagen!

  Beantwoorden
 • Het is inderdaad heerlijk….niets hoeven en doen waar we zin in hebben! Ik vind het een 'sport', Marnel, dingen te hergebruiken! Het rekje al bijna naar de kringloopwinkel, maar de plaat marmer zou natuurlijk blijven, komt uit mijn ouderlijk huis. Beide 'doen nu weer dienst' en ik ben er 'weg' van…:-)

  Beantwoorden
 • Wij blijven genieten, Jaap 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan