Lezen kranten boek tijdschriften

Vakantie – 1

Leven

Eindelijk! Niet afgelopen vrijdag zoals gepland, einde werkweek begint normaliter voor Man zijn weekend of in dit geval zijn vakantie, maar dan toch gisteren. Rond vijf uur is Man thuis na een werkweek van uitzonderlijk veel arbeidsuren. Doodop maar met een fijn gevoel dat de klus samen met zijn collega’s is geklaard.

Voor een kort moment ‘niets’ en dan gaan we naar vrienden. Een uitnodiging om te komen eten. Het is een gezellig samenzijn met heerlijk dingen op ons bord!
De komende twee weken hoeven we niets. Misschien gaan we fietsen, misschien lezen we, misschien rommelen we in huis of in de tuin, misschien gaan we nog een paar dagen naar zee, een dagje naar vrienden of naar een museum. Zoveel leuke dingen die we kunnen doen, het allerbelangrijkste is dat we geen verplichtingen hebben.
Schilderen, lezen en schrijven staan ook hoog op mijn ‘wat-kan-ik-allemaal-doen’ lijst. Weliswaar kan ik elke dag schilderen, lezen en schrijven, maar vaak is er wel iets wat voorrang vraagt. En soms, maar dat is echt zelden, voel ik me bezwaard dat ik thuis kan zijn, niet gebonden ben aan uur of tijd, geen autoriteit boven me heb die mij oplegt wat te doen. Dat kan mij wel eens belemmeren, maar eerlijk gezegd ga ik meestal gewoon mijn gang en geniet daar ook erg van. Voor mij is elke dag een beetje vakantie.
Maar eerst vandaag, onze eerste echte vrije dag samen. We hebben uitgeslapen en een lekker ontbijt gehad. Een waterig zonnetje komt af en toe tevoorschijn en er is een aangename temperatuur. De stoelen staan buiten klaar, boeken, de krant en koffie op tafel, een goed begin! 
Vorig bericht
Mini-vakantie
Volgend bericht
Vakantiedag

14 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan