Ieniemienie vakantie

Mini-vakantie

Leven

Last minute, small room, één nachtje. Het hotel staat in Bergen op een rustige plek tegen duingebied aan. Op weg er heen lunchen we op het strand uit eigen picknickmand, gevuld zoals altijd door Man. Al snel moeten we vluchten vanwege de regen, het valt met bakken uit de hemel.

We hebben ons erg verheugd op dit uitstapje naar de streek waar we het liefst heengaan. Bergen-Schoorl-Egmond en alle kleine gehuchtjes er omheen zoals Bergen aan Zee en Egmond Binnen. Mooie abdij daar met een kaarsenmakerij en een winkel met o.a. prachtige kaarten, boekjes met gedichten en haiku’s en kleurige glazen kruisbeeldjes.
Zo plots als de regen urenlang met bakken uit de lucht valt, zo plots houdt het op en schijnt de zon weer. We gaan naar de kunstmarkt. Onderweg vallen er nog wel af en toe wat druppels, maar verder blijft het droog. Een heerlijke maaltijd op het terras en dan de markt. Mij was verteld dat er professionele kunstenaars zouden zijn, dat is beslist niet het geval en de markt is dan ook een tegenvaller. Dan maar naar de ‘Eerste Bergensche Boekhandel’, een van onze favoriete winkels. Zoveel boeken in zo’n klein pand! 
Als we met onze aankopen willen gaan krijg ik tot mijn blijdschap van de eigenaar een boekje met gedichten over Bergen, geschreven door bekende dichters.
Ieniemienie vakantie
Gedichtenbundel Bergen

Dan is het hoog tijd voor terras en koffie.

De volgende ochtend is het zonnig, het belooft een mooie dag te worden. Na het ontbijt gaan we naar het centrum, er zijn meer favoriete winkels. Maar eerst koffie bij Fabels, dan naar ‘Bergerac’ en ‘Vergeet me niet’. De laatste een bloemenzaak met mooie bloemen en planten, vazen en andere snuisterijen en er is veel brocante te koop. Natuurlijk gaan we niet met lege handen de winkel uit, dit dienblad past perfect in ons nest!

 
‘s Middag gaan we naar het strand in Egmond. Daar genieten we van de wind en de zee en drinken koffie bij ‘de Uitkijk’, een strandpaviljoen.
Een nacht weggeweest, maar het lijkt veel langer. Binnenkort gaan we nog eens naar die streek om er te fietsen, naar de abdij in Egmond Binnen te gaan en naar het museum Kranenburgh. Daar hebben we nu geen tijd voor gehad, het was een ieniemienie-vakantie.
Vorig bericht
Test en vriendin en eten met vrienden
Volgend bericht
Vakantie – 1

15 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan