Kunst in huis

Glas

Leven

Bij de ‘Stichting Wereldhuis Eindhoven’, gevestigd in een oud schoolgebouw, tref je allerlei spullen aan. De twee verdiepingen zijn volgestouwd met kinderspeelgoed, ledikantjes, bedden, kasten, tafels en stoelen, staande lampen, hangende lampen, boeken, schilderijen, serviesgoed, vazen, glazen en schalen, er is gereedschap, er zijn potten en pannen en er hangt kleding. Op de tweede verdieping ook een kantine waar je thee, koffie of soep kunt gebruiken. De opbrengst komt ten goede aan instanties in verre landen voor opleiding en een betere toekomst voor de kinderen daar. Mooi ook dat het hier aan mensen met een kwetsbare achtergrond een plek is om werkervaring op te doen.

Man en ik zijn op zoek naar een hoog smal ladenkastje en naar gekleurd glas. Ik werd door iemands blog (bekijk haar website eens en geniet van haar blogs en haar kunst en curiosa) geïnspireerd om eindelijk eens met het gekleurde glas aan de slag te gaan. Al in dozen gestopt en in de garage gezet om naar de kringloopwinkel te brengen, heb ik toch weer alles tevoorschijn gehaald. Op zolder ook nog het een en ander aan gekleurde vazen en glazen. Ik ben er nog niet aan toegekomen om dat op te ruimen. Zo blij als een kind ben ik nu ik het nog heb en kan gebruiken.
Was er nooit helemaal zeker van of ik stukken op elkaar zou lijmen of dat ik het glas zou knippen en snijden voor mozaïek, maar nu weet ik wat ik wil. Met een deel ervan ga ik stapelen net zolang totdat ik het mooi vind, dan lijm ik het op elkaar. Dit is een van de dingen waar ik nu mee bezig ben en bij ‘af’ en ’goed gelukt’ geef ik het cadeau aan iemand die van blauw houdt!
Vorig bericht
De mandjes van mijn moeder
Volgend bericht
Het dorp

22 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan