Schoenpoets en -borstelds

De mandjes van mijn moeder

Herinneringen

In mei was het 14 jaar geleden dat mijn moeder overleed. Mijn vader bleef alleen achter. Anderhalf jaar later overleed ook hij en toen was daar het opruimen van hun spulletjes, het huis moest leeg. Meubels, vazen, boeken en andere snuisterijen werden onder hun vier kinderen verdeeld of naar de kringloopwinkel gebracht. Er waren ook tuinstoelen, het gereedschap van mijn vader en de mandjes van mijn moeder, twee. Een voor de stofdoeken, de koperpoets en de boenwas, het ander met borstels en smeersels voor de β€˜schoenpoetserij’. Ik nam ze mee.

Een paar jaar hebben de mandjes op de slaapkamer in het zicht gestaan, boven op de kast. Ik gebruikte ze niet en bij een aanval van opruimwoede verhuisden zij met andere mandjes en manden naar de schuur. Regelmatig werden spullen opgeruimd, maar nooit de mandjes van mijn moeder. Ook niet voor de verhuizing ruim 2 maanden geleden.
De mandjes gingen mee en werden tussen allerlei andere spullen in de garage gezet. Als er tijd was zouden Man en ik alles wel eens uitzoeken en opruimen of voor gebruik in huis nemen.
Vanmiddag in de garage viel mijn oog op de mandjes. Eerst negeerde ik ze nog, maar uiteindelijk begon ik te sorteren. Drie mandjes bleven over waaronder die van mijn moeder.
Ook een doos met daarin schoenpoetsspullen kwam ik tegen, de borstels in een rond blik, de smeersels in een kunststof doos. Nu moeten jullie weten dat ik van eenheid houd en schoenpoetsspullen in een rond blik en ook nog in een kunststof doos is voor mij niet acceptabel. Ineens wist ik het.
In het ene mandje alle schoenpoetsborstels, in het andere alle schoenpoetssmeersels. De mandjes van mijn moeder weer in gebruik.Β 
Vorig bericht
Open-deur-dag
Volgend bericht
Glas

33 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan