Favorieten

Favoriet

Boeken

Kasten vol, zoveel auteurs waar ik favoriet van ben. Ook nog zoveel waar ik nieuwsgierig naar ben en iets van wil lezen. Met de neus in de boeken, een noodzakelijk kwaad. Voor mij nodig om in de soms overheersende drukte en geluiden overeind te blijven. Het klinkt misschien zwaar, toch benadert het ‘mijn’ realiteit. Ik ben selectief, niet elk genre, niet elke auteur. Geen fantasy of horror, maar ik lees graag een autobiografie of een roman. Ook gedichtenbundels en kunstboeken staan in de kast!

Een bekentenis waarbij het schaamrood op mijn wangen, moet ik ook doen. Jarenlang heb ik geen Nederlandse auteurs gelezen. ‘Onbekend is onbemind’, zou het daarmee te maken hebben gehad? Ik kan er geen antwoord op geven, maar feit is dat ik die auteurs op de schappen liet staan. Erger nog, ik keek er niet naar om. Gelukkig is daar verandering in gekomen en enkele zijn zelfs favoriet. Inmiddels staan de kasten vol, maar het leuke is: er komen nog steeds boeken bij én auteurs waar ik voor ‘val’. Nog lang niet uitgekocht en uitgelezen.

Nieuwsgierig wie er in mijn kast staan? Een greep. Ik begin bij de ‘A’ van Achternaam:
Maya Angelou

Isabel Allende
Lisa Alther
Chinua Achebe

Majgull Axelsson

James Baldwin

Jan Brokken
Gerbrand Bakker
Diane Broeckhoven
J. Bernlef
Alessandro Baricco 

Paulo Coelho

Philippe Claudel

Maryse Condé

Roald Dahl

Florinda Donner
Renate Dorrestein
Welke boeken lezen jullie graag?
Vorig bericht
Tuin oud en nieuw
Volgend bericht
Mijn moeders tas

7 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu