Kunst

Ezel en doek 4

Schilderen

Alles staat klaar. Nu nog op de eettafel in de woonkamer, maar over een klein half jaar kan ik schilderen in mijn eigen atelier. In het weekend heb ik een schets van de indeling gemaakt. Waar de ramen en de radiatoren, waar de grote tafel om aan te schilderen, te schrijven en te knutselen, waar de ezel en de theewagen met alle potten verf, waar de bank om even op uit te rusten of een boek te lezen. Op welke plek heb ik lichtpunten nodig en waar de kraan met warm en koud stromend water. Maar eerst is daar het huis. Dat moet over ruim een maand klaar zijn, dan komt de vloerenlegger en bouwt Man boekenkasten en kledingkasten. Daarna verhuizen we. Een paar maanden later is dan het atelier aan de beurt. Maar vandaag schilderen Vriendin en ik nog gewoon op tafel in de kamer. Een laken er overheen, kleine ezels erop, tubes en potten verf, potjes met water, oude doeken, kwasten, paletmessen en deze keer ook wat strandzand. Dat heb ik meegebracht uit Egmond aan Zee, samen met Man in een zak geschept. Een beetje van dat zand ga ik mengen met verf, dat wordt de ondergrond voor het tweeluik dat ik wil maken. Nu moet die ondergrond goed drogen, dan pas ga ik met felle kleuren aan de slag. Dat gaat maandag gebeuren, dan gaan we verder. Vriendin heeft vandaag de basis voor een portret gemaakt.

 
 
Vorig bericht
Grote boog
Volgend bericht
Het huis

9 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan