Voorbereidingen voor de expositie

Dit ben ik ook

Leven

Gisteren heb ik geschreven over dingen die ik leuk vind en waar ik gelukkig van word. Hopelijk heeft mijn schrijfsel iets losgemaakt en jullie aan het denken gezet. Ik lees het graag! Door die blog raakte ik geïnspireerd ook eens goed na te denken over zaken die ik niet leuk vind, die mij irriteren of waar ik een hekel aan heb. Daar schrijf ik vandaag over.

Als ik zeg dat ik arrogantie niet leuk vind, dan druk ik me zwak uit. Ik heb er een hekel aan.
Gebrek aan respect maakt me boos.
Minachting vind ik heel kwetsend. Wat geeft mensen het recht laatdunkend over of tegen iemand te doen? Wat bereikt men ermee? Mensen zijn gelijk, ook al heeft niet iedereen in het leven gelijke maatschappelijke kansen gehad.
Egoïsme is mij volkomen vreemd, wind mij erover op. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die dat tot levenskunst hebben verheven.
Perfectionisme heeft voor mij een zware lading. Niet leuk. Voor mij was het heel moeilijk, maar ik heb geleerd losser te zijn en mijzelf niet steeds meer de druk van ‘het moet nog beter’ op te leggen.
Laveren voor de lieve vrede of om aardig te worden gevonden, geen mening hebben of er niet voor willen uitkomen. Ik word daar kribbig van.
Ik kan me opwinden over gebrek aan fatsoen.
Onhebbelijk word ik als mij van buitenaf iets wordt opgelegd en de keuze op overleg is ontnomen. Van allebei heb ik last: dat ik onhebbelijk ben en dat me iets wordt opgelegd.
Als de koffie te slap is vind ik dat heel vies. Geef mij maar een straffe espresso.
Van de geur van gekookte melk gruw ik.
Achterin in een driedeurs auto zitten vind ik niet leuk.
Man heeft weinig vrije tijd. Liefst zou ik meer tijd met hem willen doorbrengen.
Heel moeilijk vind ik het als er teveel beslag op mij wordt gelegd. Ik heb tijd en ruimte voor mezelf nodig. Veel. Mensen die zich dit niet voor kunnen stellen omdat die gevoelens hen vreemd zijn, maken er wel eens vervelende opmerkingen over. Beslist niet leuk.
Met de rug naar een open ruimte zitten probeer ik altijd te vermijden.
En de laatste: een vervelende discussie met mijn Lief of een Dierbare vind ik ook niet leuk.
De blog van gisteren over ‘leuke dingen’ vloeide als het ware uit mijn gedachten en uit mijn vingers. De ‘minder leuke dingen’ komen moeilijker naar boven en het omschrijven ervan vind ik ook lastiger. Hoe is dat bij jullie? Reacties hierop lees ik ook graag!
Vorig bericht
Dit ben ik
Volgend bericht
Grote boog

9 reacties. Plaats een nieuwe

 • Hoi Ellie, geweldig zoals je de dingen omschrijft, ik heb zojuist je blog van gisteren en vandaag achter elkaar gelezen en ben diep onder de indruk. Ik heb een vol programma vandaag maar ga nu eerst tijd vrij maken om voor mezelf ook eens op te schrijven waar ik gelukkig van word en waarvan juist niet. Bedankt voor de inspiratie!! Groetjes Yvonne

  Beantwoorden
 • Yvonne, wat een leuke en positieve reactie van jou! En dank voor de complimentjes! Leuk dat de blogs het gewenste effect hebben: inspireren en losweken! Daar word ik weer blij van 🙂 Lieve groetjes Ellie

  Beantwoorden
 • Jannie Harmsen
  Helemaal niet verkeerd om positieve zaken en iets mindere eens goed op een rijtje te zetten. Je hebt volgens mij een goed zelfbeeld Ellie. Goed dat je tijd voor jezelf inruimt, dat doe ik ook, al komt daar soms wel een soort van schuldgevoel bij om de hoek kijken, maar daar 'vecht' ik tegen:) Mooie foto!

  Ellie Schmitz
  Dankjewel Jannie voor deze positieve reactie! Een schuldgevoel heb ik niet meer over 'tijd en ruimte voor mezelf', ik word er aangenamer door en het heeft een heel goed effect op mijn welzijn!

  Jannie Harmsen
  Welzijn, mooi woord eigenlijk, daar zit alles in wat een mens nodig heeft. 'Je mag er wel zijn'……Morgen vrouwendag!

  Ellie Schmitz
  Weer zo'n mooie reactie Jannie, dank je wel! En morgen is een dag om even bij stil te staan

  Beantwoorden
 • Heel goed om een en ander goed voor ogen te zien !
  Ikzelf doe dat regelmatig. Graag gelezen, Ellie 🙂

  Beantwoorden
 • Fijn dat je mijn 'stuk' weer hebt gelezen, Mieke! Dankjewel voor je reactie!
  Lieve groet 🙂

  Beantwoorden
 • Liefje, mooi zoals je jezelf beschrijft, zowel gisteren als vandaag. Knap van je! Is vaak moeilijk om in de spiegel te willen kijken en eens zeggen van jezelf wat je prettig en niet prettig vind 😉

  Beantwoorden
 • Dankjewel voor je reactie Wilko! Ik hoop dat de twee blogs bij de lezers inspireren en losweken 🙂

  Beantwoorden
 • Boeiend hoe je ons in dit stuk meeneemt in de weg die je gaat van abstractie naar wat je konkreet echt vervelend vindt – vanaf de koffie proef en voel ik het helemaal mee!

  Beantwoorden
 • Anne, dankjewel voor je reactie: een compliment en inspirerend, de spreekwoordelijke 'duw in de rug'…hier word ik blij van 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan