Kunst

Spelen Ontspanning Schrijven

Schilderen, Schrijven

Ik maak aantekeningen in een klein oranje boekje. Waar ik ook ben, dat boekje en een pen heb ik altijd in mijn tas. Deze aantekeningen werk ik dan later uit en al schrijvende komt er meer en meer bovendrijven. Daar komen dan weer blogs uit voort. Maar voordat ik al die aantekeningen en mijn gedachten op papier kan zetten, er dan ook nog leesbare en leuke teksten van kan maken, heb ik soms eerst en vooral behoefte aan ontspanning. Dat is afgelopen week zo geweest. Het lukte me niet ‘fatsoenlijke’ teksten te maken. Ik heb veel gelezen, andere columns en verhalen. Ook het boek over het laatste levensjaar van Franz Kafka uitgelezen. Ik heb natuurlijk wel wat geschreven, geschrapt en herschreven, over al bestaande teksten nagedacht en af en toe helemaal niets gedaan. Naast al dat lezen en schrijven wil ik dan ook nog iets anders, meestal schilderen, maar nu niet. Met dank aan Anne Vellinga, www.annevellinga.nl  voor blogs en andere mooie dingen, heb ik een paar flesjes ecoline en een vel dik tekenpapier genomen. De verschillende kleurtjes inkt druppel ik op het papier, beweeg ermee en blaas zo nu en dan waardoor de inkt uitloopt en er allerlei wolken en vlekken ontstaan. Ik speel een beetje en zie wel wat er gebeurt. 

Een nieuwe kleur geel staat op tafel, daarvoor ben ik speciaal op de fiets naar de winkel gegaan. Maar ik heb niet dat hele eind gefietst om een flesje gele ecoline te kopen, het is een ‘snoepjeswinkel’ voor mensen die willen tekenen en schilderen. Natuurlijk heb ik dat dunne penseel gekocht, dat brede paletmes kan ik ook wel gebruiken en niet één maar drie flesjes ecoline.
Wel heb ik twee kunstboeken weer teruggelegd op de plank. Inspirerende boeken, mooie boeken, kleurige boeken, boeken om in te bladeren, boeken om van te genieten, kortom, boeken waar ik heel blij van word. Reden genoeg om daarvoor nog eens terug te gaan.

 

Vorig bericht
Over elf dagen
Volgend bericht
Invasie

10 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan