Kruimelvlaai

Kruimels

Herinneringen

Wij eten taart bij vrienden. Er is een donkere chocolade taart met als versiering grote witte merinques. Ook op tafel ander snoepgoed en een dun bosbessentaartje met boterkruimels erop.

Moeder staat aan het aanrecht, schort voor. Ik zit aan tafel en kijk naar haar. Op het aanrecht een pakje boter, een pan, een plastic pot met geel deksel waarin de suiker, nog een pot met daarin bloem en een pak custard. Moeder smelt de boter en doet de bloem, de suiker en de custard erbij. Een mixer heeft zij niet, met de hand kneedt zij tot er kruimels overblijven. Zij zet de pan in een boodschappentas. Die moet ik naar de bakker brengen, hij bakt er dan een vlaai van gevuld met gele pudding. 
De tas hangt aan het stuur van mijn fiets en als ik uit het zicht van mijn moeder ben begint het snoepen. De grootste kruimels haal ik eruit om op te eten, het zijn er heel wat. Weer thuis was ik stiekem mijn plakkerige handen. Een beetje misselijk ben ik wel.
Vorig bericht
De zoete inval
Volgend bericht
Levenslijnen

4 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan