Tuin

Opruimen

Leven
Het huis is gekocht, die jacht is voorbij. De plannen voor veranderingen staan op papier. Nu moeten we een bedrijf vinden dat die plannen kan uitvoeren. Een nieuwe jacht is gaande. We hebben nog even tijd, het huis is nog bewoond. Pas aan het eind van februari is het van ons en kunnen we beginnen. Wel heeft Man al sterke kerels geronseld om het een en ander te slopen. Zij zullen komen met koevoet, hamer en nijptang. Hier moet een wastafel van de muur, daar enkele kastjes, het schroten plafond moet weg en de schouw in gruzelementen gehakt. Tot het zover is kunnen we wel al het een en ander uitzoeken. Een houten vloer, een kraan, tegels en ook het sanitair kan al worden gekocht én we kunnen hier opruimen. Heeft Man zaterdag de schuur leeggehaald en alles wat niet meer van waarde is naar ‘de stort’ gebracht, ik houd me nu bezig met spullen uitzoeken in huis. Maar er is niet veel op te ruimen, dat heb ik al gedaan toen Man anderhalf jaar geleden bij mij kwam wonen. Het zijn dezelfde dingen die ik wat twijfelachtig door mijn handen laat gaan. Ik ben nog wel even bezig met ‘knopen doorhakken’. Wat gaat nog mee in de verhuiswagen en wat kan weg. We hebben spullen genoeg, de huisraad van Man is er ook nog, opgeslagen in dozen. Maar die hebben we al uitgezocht en alleen het mooiste, het dierbaarste en het leukste bewaard. En dan hebben wij nog een tuin.
Tussen het groen verscholen tafels en tafeltjes, grote stenen, kunstwerken en vogelhuisjes. Maar gelukkig heeft Man de potten al uitgezocht.

 
Vorig bericht
Vrouw
Volgend bericht
Vandaag 2

4 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan