Curiosa

Wereldhuis 2

Leven
Met zus naar de kringloopwinkel geweest, gevestigd in een oude school. Ik heb er al eens eerder over geschreven. Man en zwager gaan ook mee. Snuisterijen, boeken, lampen en meubels te over. Lastig is het om dingen te laten staan, ik word er heel hebberig. Heb ik een poos geleden in huis van alles opgeruimd en ook jaren geleden al het een en ander weggegeven en zelfs al staat er, met de verhuizing over een aantal maanden in het verschiet, weer een ‘weggeef’ doosje klaar, tóch weer naar de kringloopwinkel. Zus vatte het kort en bondig samen: ‘wij zijn niet meer te redden’. Ik kan me bij die uitspraak alleen maar aansluiten. Waarschijnlijk zijn we behept met een speciaal soort gen dat ervoor zorgt dat wij, hoe dan ook, naar kringloopwinkels moeten gaan en daar dan natuurlijk ook iets moeten kopen. Dit keer kocht ik deze kop en schotels.
Daarna nog naar een ander adres. Een klein houten gebouw met een afdak eraan vast gebouwd en wat staan en hangen en liggen daar mooie spullen. Kocht er een beeld van Maria. Ik ben katholiek opgevoed, maar heb me al vroeg onttrokken aan alle opgelegde idiote wetten, voorgeschreven door de kerk. Wel kan de pracht en praal van kerken en beelden me bekoren, vandaar dat ik jullie deze aankoop wil laten zien.
Maria staat op de vensterbank en houdt de reuring op straat en alles wat er in de woonkamer gebeurt in de gaten.
Nu zijn Man en ik nog op zoek naar een (grote) oude linnenkast voor in het nieuwe huis. Daar gaat ons serviesgoed in. Borden en schalen, kop en schotels, kommen en bekers. Alles gekocht of uit de erfenis van familie én, hoe kan het anders, uit de kringloopwinkel.
Vorig bericht
Recensie ‘Kalf’ van Myrthe van der Meer
Volgend bericht
Luistervink

8 reacties. Plaats een nieuwe

 • Het leuke van kringloopwinkels is dat je zelf ook een heleboel dingen af kunt geven. Maar meestal kom ik met meer terug dan dat ik er heen breng 🙂

  Beantwoorden
 • Mieke, wat een leuke reactie van jou, dank! Ik moet me daar echt inhouden, zie altijd wel weer iets wat ik heel mooi vind 🙂 !! Gelukkig breng ik ook…:v

  Beantwoorden
 • Leuk geschreven Ellie! In het verleden kwam ik ook vaak in kringloopwinkels en rommelmarkten,tegenwoordig eigenlijk nooit meer.En waarom niet? Wel ik kom ook met van alles en nog wat thuis, kan het er beter maar heenbrengen. 🙂

  Beantwoorden
 • Ans, dankjewel voor je compliment en het lezen 🙂 X

  Beantwoorden
 • Leuk stukje Ellie! We zijn inderdaad niet te redden! Het gen (van mam denk ik!) is ons meegegeven, en ook onze dochter heeft iets v.d. Schmitzen overgenomen. Zij slentert ook graag in kringloopwinkels en op markten.
  Toch leuk als je hiervan kunt genieten, genieten is toch ons motto!
  Ik heb vroeger met de kinderen op markten gestaan en ook dat was enig om te doen. Het gedrag van afpingelen heb ik daar geleerd.
  Wat we nu teveel hebben, gaat weer terug voor de verkoop. De volgende klanten kunnen dan weer opnieuw genieten… En wij gaan ook weer…
  Tot dan!
  Zus Miet

  Beantwoorden
 • Dank voor het compliment, leuk dat je de blog hebt gelezen Miet! Ja, Catelijne is ook 'besmet' en onze nichtjes Carola, Floor en Klaartje hebben er ook iets van meegekregen! Leuk dat het zo 'in' is in onze familie!

  Beantwoorden
 • Liefje mooie blog! Vlot geschreven en prachtige foto's. Er zullen vast en zeker meerdere bezoekjes aan de kringloop volgen! Ik kijk er naar uit 🙂

  Beantwoorden
 • Ik ben niet te redden……:-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan