Boek om te lezen. 'Sophie Genius - Loci' AnneVellinga.

Uitstapje

Leven, Taal

4 december 2013

Na een paar dagen geen blog te hebben geplaatst, ben ik er vandaag weer met de boekpresentatie van ‘Sophie – Genius Loci’ van Anne Vellinga. Het is haar debuut en het debuut van de uitgeefster. Allebei voor het eerst met hun eerste boek naar buiten komen. Speciaal.

Gisteren ben ik rond het middaguur naar Egmond aan Zee gereden, daar heb ik in een hotel een kamer gereserveerd. Ondanks af en toe hevige mist en het drukke verkeer ben ik ruimschoots op tijd. Aan de overkant van het hotel de duinen, het strand en de zee. Als Man en ik daar in de buurt zijn ‘moeten’ we de zee zien. Nu ik alleen ben ‘moet’ ik dat ook, maar heb geen tijd. De zee moet wachten tot morgen.

08a0e-img_02572b252822529

Veel mensen zijn naar de presentatie gekomen. Het is een kleurrijk gezelschap. Eerst een welkomstwoord door de eigenaresse van de boekhandel waarna de microfoon naar de uitgeefster gaat. Zij praat kort over het boek en hoe zij Anne heeft ‘ontdekt’. Dat gebeurde door het lezen van Anne’s blog. En dan komt Anne zelf aan het woord. Een vrouw met passie. Zij vertelt dat het manuscript destijds wel is gelezen, maar zij als auteur ervan, niet telkens de teleurstelling van een afwijzing wilde voelen. Het manuscript heeft daardoor op de plank gelegen totdat de uitgeefster haar bij toeval ‘vond’. In het kort vertelt zij iets over ‘Sophie’ en draagt een klein stukje eruit voor.

anne-spreekt

Ook aanwezig de burgemeester. Hij ontvangt het eerste exemplaar. Even, maar heel enthousiast heeft hij gesproken. Aan de aanwezigen geeft hij tot slot nog een opdracht mee: ‘KOOP ALLEMAAL DIT BOEK!’

onno-van-velthuizen

Dan is het tijd om te signeren. Tijd ook om te praten met mensen. Ik heb leuke ontmoetingen en gesprekken. Na afloop is er een gezellig samenzijn bij Anne thuis, Anne’s ‘Genius Loci’, waarvoor ik ook word uitgenodigd. Het is een bijzondere avond en door de uitnodiging wordt die zelfs feestelijk.

img_1761

Het duurt wel even voordat ik mijn auto uit de parkeergarage kan halen. De betaalautomaat beneden in de garage weigert mijn pas. Een beetje ongemakkelijk voel ik me wel alleen ‘s avonds in een schemerige parkeergarage. Eerlijk gezegd, heel ongemakkelijk. Gelukkig komt er een familielid van Anne kijken waar ik blijf. Hij staat buiten op mij te wachten en begrijpt niet dat ik nog steeds in de garage ben. Gelukkig wordt met zijn komst het betaalprobleem opgelost.

Het feestje bij Anne thuis is gezellig. Er is een overvloed aan lekkere hapjes en drankjes. Daar hebben haar vriendinnen voor gezorgd. En nog meer leuke ontmoetingen en gesprekken. Dat ik nog een uurtje rijden moet voordat ik weer in het hotel ben deert mij niet, het was het uitstapje dubbel en dwars waard. En natuurlijk met een gesigneerd exemplaar van het boek.

https://annevellinga.nl/

 

 

 

 

Vorig bericht
Huizenjacht 3
Volgend bericht
Huizenjacht 4

15 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan