Kattenluikjes

Sam 3

Leven

Zoals ik al eerder heb verteld, liggen bij Man en mij in huis de kattenluikjes op voorraad in de kast. Het is al vaker gebeurd dat het luik afgebroken bij de deur ligt. Meestal binnen omdat Sam met volle vaart uit de tuin moet vluchten, maar nu ligt het buiten. En dan te bedenken dat Sam vanuit de keuken niet zo’n grote aanloop kan nemen om er doorheen te gaan. Zij is van korte afstand met enorme kracht door het luik naar buiten gevlogen. Ik hoor de klap en zie ‘iets’ door de lucht vliegen. Waar eerst een luik hing is nu een gat. Vanuit een ooghoek zie ik iets bewegen, Sam en de ongenode gast die verjaagd moet worden. In hoog tempo gaat zij achter de indringer aan. De vreemdeling hangt al aan de poort, voor- en achterpoten gespreid en Sam vliegt er tegenaan. Gelukkig weet de gast zich uit haar klauwen te bevrijden en kan vluchten. Al had ik er een foto van willen maken, dat zou niet gelukt zijn. Het gebeurt allemaal in een paar seconden tijd. Sam kijkt, staand bovenop de rand van de poort naar links en naar rechts, goed werk verricht. Daarna loopt zij doodgemoedereerd door de tuin. Eerst staat zij nog een tijdje voor het luik, iets is er toch anders. Uiteindelijk komt zij door het gat de keuken weer in en loopt rechtstreeks naar haar kussen. Zij gaat slapen.

En Man gaat aan het werk. Heeft de gereedschapskist en een nieuw luik tevoorschijn gehaald, het oude raapt hij op tussen de struiken.
Vorig bericht
Ballonnen
Volgend bericht
Bezigheden 2

6 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan