De Corona regels versoepeld

Weekend

Leven

Man heeft dit weekend een dag extra, zijn werkweek begint pas weer op dinsdag. Vrijdagavond was dus het begin van een zee aan tijd. Na zijn werk heeft hij sushi’s meegebracht. Intussen heb ik ervoor gezorgd dat het huis warm is, de kaarsjes branden, de glaasjes klaarstaan en de fles wijn in de koeler. Bij thuiskomst nestelen we ons op de bank. Ik heb zo’n honger dat ik het bord met sushi’s wel op mijn schoot wil nemen en alles voor mezelf wil houden. Daar steekt Man een stokje voor, hij wil ook wat eten. Het boek binnen handbereik, genieten we ‘de avond’. Maar van lezen komt niet veel terecht, al vroeg gaan we slapen. De week was, vooral voor Man, heel druk.

Op zaterdag bijtijds uit bed, ik heb een afspraak. Met Vriendin ter ondersteuning mee naar een cursus ‘Beginners iPad’. Een cursus waarvoor, vooral mensen die al wat ouder zijn, zich hebben ingeschreven. Zij zijn misschien een beetje gewend om op een pc te e-mailen en op het World Wide Web te surfen, maar een iPad gebruiken is toch anders en zij hebben moeite met het zich eigen maken van dat gebruik. De jongeman heeft een technisch verhaal. Hij houdt er geen rekening mee dat het voor deze mensen abracadabra is en hij zijn woordgebruik eigenlijk moet aanpassen. Voor hem is de materie ‘gesneden koek’ en hij gaat dan ook met de snelheid van een Thalys door dat uur heen. Na afloop diepe zuchten, verwarde en ook een paar boze blikken. Men snapt er niets van en er is geen tijd om op vragen in te gaan, de volgende groep staat al klaar. Teleurstellend dat het zo loopt. Deze mensen zullen op een andere manier kennis moeten verwerven en ook in de handigheid in het gebruik van de iPad. Waarschijnlijk kloppen zij aan bij hun kinderen of bij vrienden. Misschien zijn er zelfs bij die met hun nieuwe aankoop teruggaan naar de winkel om hulp te vragen. Hopelijk daar niet alleen van die ‘jonge snelle mannen’ die geen inlevingsvermogen hebben, maar personeel dat bereid is hulp te bieden.

Zaterdagmiddag tijd om te lezen. ‘s Avonds gaan we naar een vriendin, zij wordt 60 jaar en geeft een etentje. We hebben een leuke avond. Ruim na middernacht rollen Man en ik het bed weer in. Vandaag lezen, een beetje rommelen in huis en zoals bijna iedere zondag heeft Man een heerlijke lunch gemaakt.
 


Wij hoeven niets vandaag en na vandaag nóg een vrije dag. Hoe we die invullen zien we morgen wel.
Vorig bericht
Sam 2
Volgend bericht
Völuspá

6 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan