Kunst in huis

Tijd vliegt

Leven

Soms wil ik zoveel doen, maar vliegen de dagen voorbij met allerlei bezigheden en niet altijd met dat wat ik wil doen. Heb ik zondag nog een website gemaakt, de blogjes van de oude naar de nieuwe overgezet, tot nu toe ben ik er niet meer aan toegekomen iets te wijzigen, toe te voegen, te wissen of foto’s te plaatsen. Maar wat nog veel erger is, ik heb geen tijd gehad om blogs te plaatsen, laat staan te schrijven. Wat ik wel heb gedaan?

Eerst was er maandag. ‘s Ochtends nemen wij afscheid van een broer van een van onze vrienden. Aangeslagen ga ik na afloop naar huis en Man naar zijn werk. Eenmaal thuis komt er niet veel meer onder mijn handen vandaan.

Op dinsdag heb ik een vriendin geholpen met het instellen van haar nieuwe iPad. Ook nog uitleg gegeven en met haar geoefend in het gebruik ervan.

Ik speel bridge in een clubje van zes vrouwen, elke week op donderdagavond. We leggen dan geld in en met dat geld hebben we een paar maal per jaar een bridgedrive bij een van de dames thuis. Na het bridgen die dag gaan we ’s avonds ook nog uit eten, daar sparen we tenslotte voor. Tijdens het spelen van het spel is het stil, maar verder wordt er de hele dag veel gepraat en veel gelachen. Van ‘s ochtends tien tot ’s avonds tien, zes vrouwen bij elkaar. Bij thuiskomst ben ik uitgeteld, ik rol mijn bed in. Kan nog net aan Man vertellen dat ik een leuke dag heb gehad en val daarna onmiddellijk in slaap. Dat is op woensdag.

Dan is het donderdag. Een verjaardag in Limburg, zwager wordt drie en zeventig, ik leerde hem kennen toen hij 19 was. Ik besef, niet alleen de dagen vliegen, de tijd vliegt.

Vandaag is het vrijdag. Vriendin staat voor de deur, we drinken koffie, hebben elkaar veel te vertellen. We zijn zo weer een paar uur verder. Als Vriendin weg is ga ik aan de slag. De wasmand puilt uit, de planten in huis vragen om water, de hosta’s in de potten buiten hangen er treurig bij, die moeten worden opgeruimd. Ik wil een blog schrijven, wil lezen, kaartjes schrijven en soep maken, er ligt ook nog kleding die ik uit wil zoeken. Zoveel te doen, maar tijd tekort, de tijd vliegt. En morgen, dan is het weer zaterdag. Ik maak geen plannen, ik wacht af wat die dag mij zal brengen.

 
Vorig bericht
Zwemmen
Volgend bericht
Jeugd

8 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan