De Corona regels versoepeld Prikkels - 3 Bezigheden - 3

Huizenjacht 1

Leven

Vandaag op huizenjacht geweest, Man en ik zoeken een nieuw onderkomen nadat Man vorig jaar zijn huis verkocht heeft en bij mij is ingetrokken. Het valt niet mee een nieuw nest te vinden. Het ene huis is te duur, het andere huis te gehorig en weer een ander huis is toch niet wat de foto’s beloven. Vandaag hebben we een afspraak voor een bezichtiging van twee huizen. Iets verder rijden van waar we nu wonen en waar we tot nu toe naar een huis hebben gezocht. In alle vroegte worden we gewekt door het melodietje van de wekker, we moeten bijtijds vertrekken. Een vervelend melodietje trouwens, vooral als je zoals ik onder het dons wil blijven liggen. Ik wil Man alleen op pad sturen. ‘Als er een nest voor ‘samen’ moet komen dan ook samen gaan kijken’, zo zegt Man. En gelijk heeft hij. Eerst een stevig ontbijt, we gaan vandaag lang op pad. Het is tien uur, aangekomen op de plaats van bestemming. We zijn nieuwsgierig en we vinden het ook spannend. Hoe ziet het huis eruit? Is het zoals het op de foto’s is te zien, hebben we er een goed gevoel bij en boven alles, is het ’t nest waar we voor heel lang samen willen wonen? De rondleiding begint. Er is veel om op te letten. We kijken, speuren naar gebreken, soms moeten we bukken, in de kelder lage plafonds, ook onhandige wenteltrappen, we overleggen en we vragen. De zintuigen op volle kracht om zoveel mogelijk van het huis in gedachten te kunnen prenten. Weten we het straks thuis ook nog allemaal? Man en ik kijken elkaar af en toe aan. De een leest van het gezicht van de ander af of het leuk is of juist niet. Dan verder, het volgende huis. We zien een grote tuin, het huis oogt licht en heeft veel ruimte, dat laatste is belangrijk. Man wil een ‘eigen’ kamer en ik wil een ‘eigen’ kamer. Kan allemaal en dan nog is er ruimte over. Dit huis komt in de richting van wat we willen. We gaan er weg, voor vandaag hebben we genoeg gezien. Twee huizen en al snel eensgezind besloten het eerste huis meteen aan andere mensen over te laten. Een donker, somber huis en wat we er ook aan zullen doen, poetsen en schilderen, het met onze spullen gezellig maken, we denken dat het toch een donker en somber huis zal blijven. Jammer, een kleine teleurstelling. Morgen zullen we beslist nog over het andere huis praten en besluiten of we een tweede keer gaan kijken.

Vorig bericht
Ontwaken
Volgend bericht
Vrije dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan