Kunst in huis

Ontwaken

Leven, Taal

Vanochtend vroeg wakker, buiten is het nog donker, voorbij een nacht waarin letters door mijn hoofd dansen, zij zwieren in het rond, krijgen er geen genoeg van. Houden mij uit mijn slaap en druk bezig tot aan het ochtendgloren. Het allereerste licht kruipt door de lucht. De bomen en struiken in de tuin worden zichtbaar, een zachte gloed erboven. Het is wonderlijk te zien hoe het duister langzaamaan door het licht wordt ingenomen. Steeds meer licht, dat zie je aan het gebladerte, de kleur ervan en de openingen daar tussenin. Alsof er kleine lampjes tussen het blad tevoorschijn komen. Ik hoor de vogels, de wereld ontwaakt. Een nieuwe dag dient zich aan.

De dag begint in stille omgang met het licht
In vrede met jezelf en met het eigen zijn
Vandaag weer vreugde en plezier
Leven vanuit het nu vanuit het hier
Het leven zal vandaag vast weer een wonder zijn
Vorig bericht
Mijn zus en ik
Volgend bericht
Huizenjacht 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan